Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paslaptingą „Supermeno“ žvaigždės mirtį gaubia nužudymo skraistė

George’o Reeveso vardas pirmas gal ir nešauna į galvą, kai užsimenama apie Supermeną, tačiau jis – vienas iš daugelio Holivudo konspiracijų teorijų objektų, apie kurį buvo sukurtas net atskiras filmas.
George'as Reevesas vaidina Supermeną
George'as Reevesas vaidina Supermeną / Vida Press nuotr.

Kaip rašo Mirror.co.uk, George’as Reevesas iš tikrųjų buvo pirmasis Supermenas televizijoje, ekranuose žiūrovus žavėjęs 1952-aisiais pasirodžiusiame seriale „Adventures of Superman“. Jame aktorius vaidino vilkėdamas šio didvyrio vizitinę kortelę – mėlynos spalvos kostiumą su raudona skraiste.

Vieną 1959 m. dieną Holivudą pasiekė šokiruojanti žinia. George’as Reevesas rastas savo miegamajame Kalifornijoje su šautine žaizda galvoje. Namuose aktorius buvo ne vienas. Rašoma, kad kai visa tai nutiko, jo sužadėtinė Leonore Lemmon pirmame namo aukšte laiką leido su svečiu ir dviem užsukusiais kaimynais.

Policijos pareigūnai priėjo išvadą, kad George’as Reevesas nusižudė, tačiau dauguma tuo patikėti negalėjo arba nenorėjo, todėl pasklido teorijos, jog dėl aktoriaus mirties kaltas kitas asmuo.

Los Andželo policijos departamentas tyrimo neatnaujino. Jie tikino, kad savižudybės išvada – vienintelė ir galutinė. Tuo tarpu laikraščiuose vos tilpo straipsniai ir Reeveso artimųjų pranešimai, tikinantys, kad buvo įvykdyta žmogžudystė.

O ir įtariamųjų bei motyvų nusikaltimui netrūko.

Pasirodo, George’as Reevesas mirė kelios dienos iki vestuvių su Leonore, su kuria lemtingą vakarą jis susikivirčijo, porai ir pas juos besisvečiavusiam Robertui Condonui išėjus į miestą pavakarieniauti. Vėliau tą patį vakarą sužadėtinių namuose prasidėjo netikėtas vakarėlis su keliais svečiais. Tai labai nepatiko George’ui Reevesui.

Neilgai trukus pasigirdo šūvis, bet nuo tada, kai buvo rastas kūnas, iki kol buvo iškviesta policija, praėjo ganėtinai nemažai laiko, arba, kaip rašo Mirror.co.uk, užfiksuotas nepaaiškinamas delsimas.

Nors teigiama, kad tuo metu George’as Reevesas sirgo depresija, jo mirties istorija kupina nepaaiškinamų detalių. Pavyzdžiui, aktoriaus kambaryje buvo paleisti trys šūviai. Vienas – į galvą, o dar dvi kulkos rastos ant žemės.

Net George’o motina netikėjo, kad sūnus nusižudė. Ji pasamdė advokatą, kad iš naujo būtų atversta jo mirties byla. Po antro skrodimo ant aktoriaus kūno ir galvos rasti nubrozdinimai.

Tačiau bene labiausiai George’o Reeveso nužudymą įrodo tai, kad buvo žmonių, turėjusių priežasčių pakenkti pirmajam televiziniam Supermenui. Viena tokių – suviliota ir pamesta ankstesnė aktoriaus mylimoji Toni Mannix.

Prieš George’ui Reevesui užmezgant santykius su Leonore Lemmon, jis turėjo romaną su tada ištekėjusia Toni Mannix. Pastaroji liko labai įskaudinta, kad aktorius nepasirinko jos. Pasak vienos teorijos, moteris su buvusiu meilužiu susidoroti liepė neištikimam tuometiniam jos sutuoktiniui Eddie Mannixui.

Kita istorija teigia neva George’as Reevesas meilužės taip ir nepamiršo ir pas ją dažnai lankėsi, apie ką sužinojusi Leonore Lemmon jį nužudė.

Pasak aktoriaus bičiulio Fredo Crane’Oo, būtent Leonore Lemmon buvo antrame namo aukšte, kur ir yra George’o Reeveso miegamasis, kuomet pasigirdo šūviai ir moteris nubėgo laiptais šaukdama „Sakyk, kad aš buvau pirmame aukšte!“

Šios konspiracijos teorijos nepaliko abejingų ir Holivudo pasaulio atstovų. Jomis remiantis buvo sukurtas filmas „Holivudo misterija“, kuriame pagrindinį George’o Reeveso vaidmenį atliko Benas Affleckas.

Vida Press nuotr./Benas Affleckas ir Diane Lane filme „Holivudo misterija“
Vida Press nuotr./Benas Affleckas ir Diane Lane filme „Holivudo misterija“

Tikroji George’o Reeveso mirties priežastis gal ir nebus atskleista, bet vieną dalyką žinome. Ši paslaptinga aktoriaus mirtis pradėjo taip vadinamą Supermeno prakeiksmą, siejamą su populiarios filmų franšizės žvaigždžių tragedijomis.

Supermeną keturiuose filmuose vaidinęs Christopheris Reeve’as 1995 m. nukritęs nuo žirgo liko paralyžiuotas. Po devynerių metų, būdamas 52-ejų, jis mirė sustreikavus širdžiai.

Ekrane jo mylimąją vaidinusi Margot Kidder sirgo bipoliniu sutrikimu, o 2018 m. ji mirė perdozavusi alkoholio ir narkotikų. Jos mirtis buvo pripažinta savižudybe.

O štai Lee Quigley, 1978 m. filme vaidinęs kūdikį Supermeną, mirė 1991 m. būdamas 14-kos. Rašoma, kad jis prisiuostė cheminių tirpiklių.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas