Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 10

Pedofilija, prostitucija ir Bažnyčia: didžiausi skandalai prancūziškame kine

Perfrazuojant frazę iš latviško filmo „Ežero sonata“, galima sakyti, kad klausantis prancūzų alpstame, o žiūrėdami į juos jaučiame geismą. Jie didžiuojasi savo bučiniais – viena bučinio rūšis net pavadinta „prancūzišku“ – ir tuo, kad yra dažnai vadinami geriausiais meilužiais. Jie – aistringi, gundantys ir jausmingi, trumpiau – jiems neįmanoma atsispirti. Kodėl prancūzų kinas turėtų būti išimtis? Bet kalbant apie provokuojančius filmus, negali išvengti ir kelių skandalų.
Prancūziškas kinas
Prancūziškas kinas / Vida Press nuotr.

Nepilnamečių prostitucija

Prancūzų filmas „Lengvabūdė mergaitė“ („Une Fille Facile“) ekranus pasiekė 2019-aisiais ir pasakoja apie šešiolikmetę Naimą, gyvenančią Kanuose. Paauglė yra pakankamai subrendusi, kad vieną vasarą nuspręstų, ką nori daryti toliau: prisijungti prie teatro studijos kartu su geriausia drauge, ar mokytis būti virtuvės šefe, kaip norėjo jos motina. Naimos pusseserė Sophie, kurios flirto ir chaoso pripildytas gyvenimas Naimą ypač gundo, taip pat atvyksta į Kanus visai vasarai.

Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Lengvabūdė mergaitė“
Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Lengvabūdė mergaitė“

Sophie vaidina prancūzų ir alžyriečių kilmės aktorė, modelis ir apatinių dizainerė Zahia Dehar, dar prieš šį filmą išgarsėjusi po to, kai papuolė į nepilnamečių prostitucijos skandalą. 2010-aisiais Prancūzijos nacionalinės policijos antiprostitucinis būrys įvykdė reidą Paryžiaus naktiniame klube. Reido tikslas buvo surinkti įkalčius prieš įtariamą sutenerį. Reido metu keletas prostitučių buvo sulaikytos, taip pat apklausos metu atskleisti reguliarūs jų klientai, įskaitant ir keturis Prancūzijos futbolo rinktinės žaidėjus: Atemą Ben Arfa, Sidney Goveau, Karimą Benzema ir Franck Ribery.

Taip pat paaiškėjo, kad viena iš merginų, Zahia, gimusi 1992-aisiais, ėmė užsiiminėti prostitucija, kai jai buvo vos šešiolika. Mergina buvo apklausta tris kartus, per kuriuos išaiškėjo, kad ji paslaugas teikė S.Goveau, K.Benzemui ir F.Ribery nuo pat 2009-ųjų. Tuomet jai buvo septyniolika metų.

Zahia prisipažino, jog futbolininkai nežinojo jos tikrojo amžiaus, nes ši jį slėpė.

Vieno susitikimo su mergina kaina, pasak jos pačios, buvo 2000 eurų, o F.Ribery taip pat sumokėjo ir už jos bilietą skrydžiui į Miuncheną tam, jog Zahia galėtų jam palaikyti kompaniją per jo gimimo dienos vakarėlį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne