Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per plauką nuo katastrofos: Harrisono Fordo pilotuojamas lėktuvas vos nesusidūrė su keleiviniu boingu

Pirmadienį Holivudo žvaigždė Harrisonas Fordas (74 m.) tik per plauką išvengė katastrofos – jo pilotuojamas lėktuvas vos nesusidūrė su žmonių pilnu keleiviniu boingu.
Harrisonas Fordas filme „Nesunaikinami 3“
Harrisonas Fordas filme „Nesunaikinami 3“ / „Garsų pasaulio įrašų“ nuotr.

Kaip praneša „NBC News“, Harrisonas Fordas su savo nedideliu vieno variklio lėktuvu „Husky“ netyčia nusitaikė į Kalifornijos „John Wayne“ oro uosto pakilimo taką, kai turėjo leistis į nusileidimo taką. Tuo metu tame take skrydžiui į Dalasą jau ruošėsi „American Airlines“ reaktyvinis lėktuvas „Boeing 737“ su daugiau kaip 100 keleivių ir šešių žmonių įgula.

„Ar tas laineris turėjo būti po manimi?“ – oro dispečerių klausė ne į tą taką nusitaikiusi „Indianos Džounso“ ir „Žvaigždžių karų“ žvaigždė.

Federalinė aviacijos administracija tvirtina, kad oro dispečeriai Harrisonui Fordui davė aiškius nurodymus, į kurį nusileidimo taką leistis, o leidimasis pakilimo take yra didžiulis saugumo pažeidimas. Anot administracijos, aktorius pakartojo jam dispečerių duotus nurodymus, bet kažkodėl vis tiek nusitaikė į pakilimo taką.

Federalinė aviacijos administracija pradės šio incidento tyrimą – dėl nedovanotinos klaidos, kuri galėjo pasibaigti baisia katastrofa, aktorius gali prarasti piloto licenciją.

Kelios minutės po incidento „American Airlines“ lėktuvas sėkmingai pakilo ir išskrido į Dalasą.

15min primena, kad 2015 metais Harrisonas Fordas su savo pilotuojamu lėktuvu jau buvo patekęs į avariją. Dėl variklio gedimo jis buvo priverstas avariniu būdu nutūpti viename golfo aikštyne netoli Los Andželo tuojau po to, kai pakilo iš Santa Monikos oro uosto, į kurį nebespėjo sugrįžti. Per šią avariją aktorius susilaužė dubens ir kojos kaulus, tačiau tai neatbaidė jo nuo noro skraidyti.

Harrisonas Fordas mokytis skraidyti pradėjo dar studijuodamas koledže, bet nebaigė kursų dėl pinigų stygiaus. Vėliau, tapęs pripažinimo sulaukusiu aktoriumi, jis įgijo piloto licenciją. Kino žvaigždė turėjo kelis orlaivius, pradedant dviviečiais lengvaisiais lėktuvėliais, baigiant verslo klasės reaktyviniais laineriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas