Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pjūklo“ legenda grįžta į kino ekranus: pasirodys devintoji filmo dalis

Legendinių siaubo filmų „Pjūklas“ gerbėjai šio penktadienio, gegužės 21 dienos, laukė ne vienerius metus. Pagaliau į ekranus atkeliauja devintasis šios istorijos skyrius – siaubo trileris „Spiralė“, kuriame pagrindiniuose vaidmenyse išvysime visiškai kitokį garsųjį komiką Chrisą Rocką ir Holivudo superžvaigždę Samuelį L.Jacksoną.
Filmo „Spiralė“ akimirka
Filmo „Spiralė“ akimirka / Clinic 212 nuotr.

Humoristas tapo ne tik naujojo filmo idėjos autoriumi, prodiuseriu bei scenaristu, o aktoriui S.L.Jacksonui teko nemažai paprakaituoti, bandant įgyvendinti net ir pačius pavojingiausius režisieriaus Darreno Lynno Bousmano sumanymus.

Ne vieną „Pjūklo“ dalį praeityje sukūręs režisierius sako buvo nustebintas, kaip greitai ir lengvai pavyko įkalbėti S.L.Jacksoną suvaidinti „Spiralėje“. Veiksmo filmų žvaigždė taip pat neslėpė, jog jam siaubo filmų žanras nebuvo įprastas.

Filmo anonsas:

VIDEO: SPIRALĖ / SPIRAL (2021) filmo anonsas

„Bet aš sutinku vaidinti ten, kur scenarijuje numatyti įdomūs mirties atvejai ir yra žiaurių scenų“, – sakė S.L.Jacksonas.

Filmuojantis jam teko ne vienas sudėtingas išbandymas. Pavyzdžiui, žiūrovai išvys sceną, kurioje kino žvaigždė kaba pakibusi ore, jam po drabužiais priraizgyta lynų.

„Šis filmavimas buvo tikras košmaras. Tam ruoštąsi ne vieną dieną, kad sumanymas pasisektų, prie to dirbo didžiulis būrys specialistų. Kad pakeltume Samuelį į orą, prireikė beveik valandos.

Pamenu, stoviu šalia operatoriaus, Samuelis kabo virš mūsų, ir aš negaliu patikėti tuo, ką matau – iki šiol „Pjūklo“ franšizėje niekada neturėjome tokio kalibro žvaigždžių. Manau, kad jį šiame filme vaidinti suviliojo tai, kas vyksta paskutines tris juostos minutes“, – filmu „Spiralė“ ir jo komanda džiaugėsi režisierius.

Jis teigė, jog pačios pavojingiausios scenos buvo filmuojamos pirmosios, o pamatęs rezultatą, D.L.Bousmanas video nusiuntė ir likusiems aktoriams.

„Neabejojau, jog tai, ką jie išvys, pridės motyvacijos ir leis įsijausti į juostos atmosferą“, – apie neįprastą sprendimą sakė režisierius.

Clinic 212 nuotr./Filmo „Spiralė“ akimirka
Clinic 212 nuotr./Filmo „Spiralė“ akimirka

Komplimentų jis negailėjo ir Ch.Rockui, kuris buvo pagrindinis siaubo trilerio „Spiralė“ idėjos autorius.

„Filmų „Pjūklas“ gerbėjas esu nuo 2004 metų, mačiau visas dalis ir net ne po vieną kartą. Iš tikrųjų dievinu šį žanrą ir ilgai svajojau pats jame atsidurti. Perkopus penkiasdešimtmetį – pats tas laikas, tiesa?“, – šypsodamasis sakė Ch.Rockas.

Kino teatruose pasirododysianti juosta „Spiralė“ pasakos apie detektyvą Ezekielį Benksą (akt. Ch.Rockas), kuris nė nenumano, kaip viena diena pakeis visą jo gyvenimą. Nieko neįprasto nesignalizavo net per raciją perduotas pranešimas apie įvykdytą nusikaltimą – nužudytą policininką. Tačiau atvykus į įvykio vietą, patyrusi Benkso akis pastebi tam tikrų keistų detalių.

Clinic 212 nuotr./Filmo „Spiralė“ akimirka
Clinic 212 nuotr./Filmo „Spiralė“ akimirka

Jos į vientisą paveikslą ima dėliotis vėliau, kuomet vienas po kito imami žudyti kiti policininkai. Byla sudėtingėja, į ją įtraukiamas ir policijos veteranas Markusas Benksas (akt. S.L.Jacksonas). Bet tikrasis siaubas atsiskleidžia tuomet, kai paaiškėja, jog serijinių nusikaltimų gijos veda prie legendinio nusikaltėlio, sadistiškojo Pjūklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas