Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po filmo „The Tinder Swindler“ pasirodymo – realios pasekmės sukčiui S.Levievui

Neseniai „Netflix“ platformoje pasirodęs dokumentinis filmas „The Tinder Swindler“ sulaukė daugybės dėmesio. Apie jį šneka Lietuvos nuomonės formuotojai, kalbos netyla ir visame pasaulyje. Filme pasakojama apie sukčių Simoną Levievą, kuris internetinių pažinčių programėlėje „Tinder“ radęs savo aukas iš jų išviliodavo milijonus JAV dolerių. Kadangi vyras net ir pasirodžius filmui nesiliovė, „Tinder“ visam laikui užblokavo jo anketą.
Filmo „The Tindler Swindler“ akimirkos
Filmo „The Tindler Swindler“ akimirkos / Stopkadro nuotr.

Vasario pradžioje Lietuvoje atsiradęs „Netflix“ dokumentinis filmas „The Tinder Swindler“ iškart pateko į žiūrimiausiųjų viršūnę.

Filmas pasakoja apie pažinčių programėlėje „Tinder“ veikusį nusikaltėlį Simoną Levievą, kuris apgaulės būdu iš patiklių moterų visame pasaulyje išviliojo apie 10 milijonų JAV dolerių.

30-metis iš Izraelio, kurio tikrasis vardas Shimonas Heyada Hayutas, apgaudinėjo per „Tinder“ sutiktas moteris, įtikindamas jas, kad yra žymaus deimantų verslo įkūrėjo sūnus.

Įgavęs moterų pasitikėjimą, sukčius įtikindavo jas melagingai imti greituosius kreditus ir paskolinti jam pinigus neva atsidūrus bėdoje. Galiausiai milžiniškų skolų jis niekada taip ir negrąžindavo, o gautus pinigus naudodavo kitoms aukoms privilioti, puikuodamasis savo gyvenimo būdu ir apdovanodamas jas prabangiomis dovanomis.

Socialinių tinklų nuotr./Shimonas Heyada Hayutas
Socialinių tinklų nuotr./Shimonas Heyada Hayutas

Nors nukentėjusios nuo Shimono moterys kiek anksčiau pradėjo apie tai kalbėti viešai, istorija visą pasaulį sudrebino po „Netflix“ išleisto dokumentinio filmo „The Tindler Swindler“.

VIDEO: The Tinder Swindler | Official Trailer | Netflix

Visą pasaulį sudominusiai „Netflix“ istorijai neliko abejinga ir „Tinder“ komanda. Programėlės atstovai pranešė, kad vartotojas Simonas Levievas neseniai buvo pašalintas iš „Tinder“.

„Atlikome vidinius tyrimus ir galime patvirtinti, kad Simonas Levievas nebenaudoja „Tinder“ jokiu žinomu slapyvardžiu“, – portalui „Variety“ tikino programėlės atstovai atstovai.

„Tinder“ programėlės kūrėjai atskleidė, kad Shimonui Heyada Hayutui uždrausta kurti profilius platformoje, pažeidus jos sąlygas. Taip pat bendrovė „Match“, kuriai priklauso „Tinder“ bei kelios kitos populiarios pažinčių programėlės, paskelbė, kad sukčiui bus uždrausta kurti profilį visose panašiose platformose.

Socialinių tinklų nuotr./Shimonas Heyada Hayutas
Socialinių tinklų nuotr./Shimonas Heyada Hayutas

Pažinčių paslaugų įmonė pridūrė, kad Simono Levievu vardu prisistatantis Shimonas Heyada Hayutas šiuo metu neturi aktyvios paskyros jokioje programėlėje ir, jei tokia paskyra bus pastebėta, ji bus nedelsiant ištrinta.

Nuo 2015 m. dvejus metus Suomijoje kalėjęs Shimonas Heyada Hayutas buvo ieškomas nusikaltėlis daugelyje šalių, įskaitant Izraelį, Švediją, Angliją, Vokietiją, Daniją ir Norvegiją. 2019 m. jis buvo sučiuptas Graikijoje už tai, kad naudojosi padirbtu asmens dokumentu, ir deportuotas į Izraelį.

Stopkadro nuotr./Nuo Simono nukentėjusi moteris filme „The Tindler Swindler“
Stopkadro nuotr./Nuo Simono nukentėjusi moteris filme „The Tindler Swindler“

2019 metų gruodį jis buvo nuteistas kalėti 15 mėnesių už sukčiavimą, vagystę ir dokumentų klastojimą, tačiau po penkių mėnesių buvo paleistas už „gerą elgesį“.

Paleistas iš kalėjimo sukčius, vis dar prisistatantis Simono Levievo vardu, iki šiol yra aktyvus socialiniuose tinkluose. Iš jo įrašų matyti, kad jis vis dar prabangiai gyvena, naudojasi privačiais lėktuvais, dėvi dizainerių kurtus drabužius ir važinėja brangiais automobiliais.

Visos trys moterys, Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm ir Ayleen Charlotte, kurių istorijos pasakojamos dokumentiniame filme, vis dar moka skolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius