Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po teroristinio sąmokslo Vienoje Taylor Swift į koncertus Londone lydėjo policija

JAV žvaigždė Taylor Swift, dėl įtariamo sąmokslo įvykdyti ataką turėjusi atšaukti tris pasirodymus Vienoje, į savo koncertus Londone važinėjo su specialia policijos palyda.
Taylor Swift
Taylor Swift / Vida Press ir Scanpix nuotr.

Po pranešimų, kad T.Swift turėjo motociklininkų palydą, paprastai skiriamą tik svarbiems karališkosios šeimos nariams ir politikams, kultūros sekretorė Lisa Nandy neigė, kad dainininkei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos.

Naujoji leiboristų vyriausybė sulaukia kritikos dėl to, kad priėmė nemokamų dovanų. Pavyzdžiui, skelbiama, kad ministras pirmininkas Keiras Starmeris gavo šešis bilietus į T.Swift koncertą.

Vyriausybės vadovas, kuris koncerto klausėsi su žmona Victoria, praėjusią savaitę paskelbė, kad sumokėjo už tūkstančių svarų vertės dovanas, įskaitant minėtus koncerto bilietus.

Tačiau L.Nandy teigė, kad policijos palyda, apie kurią pirmasis pranešė laikraštis „The Sun“, buvo skirta ne dėl aukšto rango politikų spaudimo.

„Absoliučiai atmetu (mintį), kad šiuo atveju buvo kokių nors įstatymų pažeidimų ar nederamos įtakos“, – sakė ji televizijai „Sky News“.

Vidaus reikalų sekretorė Yvette Cooper nebūtų reikalavusi, kad koks nors asmuo gautų aukščiausio lygio privataus saugumo užtikrinimą, sakė L. Nandy. Pasak jos, tai operatyviniai klausimai ir juos sprendžia policija, o ne vyriausybė.

Scanpix nuotr./Taylor Swift koncertas
Scanpix nuotr./Taylor Swift koncertas

Tarp kitų nemokamus bilietus į gastrolių „Eras“ koncertus gavusių leiboristų politikų minima švietimo sekretorė Bridget Phillipson, Londono meras Sadiqas Khanas ir pati L.Nandy.

T.Swift gastrolių Europos etapas, kai dainininkė koncertavo keliolikoje šalių, rugpjūtį baigėsi Londone.

Tačiau paskutinį šio etapo mėnesį aptemdė sužlugdytas bandymas surengti išpuolį Austrijoje. Pareigūnai sako, kad džihadistų grupuotei „Islamo valstybė“ (IS) prijaučiantis asmuo planavo kruviną ataką per koncertą Vienoje.

Atlikus tyrimą, kuriam padėjo JAV žvalgyba, buvo sulaikyti trys įtariamieji ir atšaukti visi trys rugpjūtį Vienoje planuoti koncertai.

„The Sun“ straipsnyje rašyta, kad T.Swift motina ir vadybininkai grasino atšaukti rugpjūčio koncertus Londone, jei dainininkė negaus policijos palydos.

Scanpix nuotr./Taylor Swift koncertas
Scanpix nuotr./Taylor Swift koncertas

Laikraščio teigimu, Londono policija su tuo sutiko „asmeniškai įsikišus Cooper ir Khanui“. Nurodoma, kad koncertų atšaukimas būtų padaręs ekonominių nuostolių ir įstūmęs į nepatogią padėtį.

Bankas „Barclays“ prognozavo, kad T.Swift gastrolės suteiks Jungtinės Karalystės ekonomikai kone 1 mlrd. svarų (1,19 mlrd. eurų) postūmį.

Londono policija naujienų agentūrai AFP nurodė, kad operatyvine prasme nepriklausomai priima sprendimus, remdamasi „kiekvieno atvejo nuodugniu grėsmės, rizikos, žalos ir aplinkybių vertinimu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas