Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Praėjus pusmečiui po aktoriaus J.Sandso dingimo – šokiruojantis radinys: aptikti žmogaus palaikai

Sausio mėnesį per žygį ant San Antonijaus kalno, Kalifornijoje dingo britų aktorius Julianas Sandsas, tačiau iki šiol nei žemės, nei oro paieškos rezultatų nedavė. Vis dėlto, praėjus daugiau nei penkiems mėnesiams toje Šventojo Gabrieliaus kalnų vietovėje, kurioje jis dingo, buvo rasti žmogaus palaikai, praneša metro.co.uk.
 Šventojo Gabrieliaus kalnai Kalifornijoje ir Julianas Sandsas
Šventojo Gabrieliaus kalnai Kalifornijoje ir Julianas Sandsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

San Bernardino apygardos šerifo departamentas pranešė, kad šeštadienio rytą Mount Baldy vietovėje, esančioje žemiau San Antonijaus kalno, buvo rasti žmogaus palaikai. Civiliai žygeiviai susisiekė su valdžios institucijomis.

Departamento teigimu, palaikai buvo nugabenti į koronerio biurą identifikavimui. Tikimasi, kad identifikavimas bus baigtas kitą savaitę.

Kiek anksčiau tą pačią savaitę J.Sandso šeima išplatino pareiškimą, kuriame išreiškė savo dėkingumą: „Esame labai dėkingi paieškos komandoms ir koordinatoriams, kurie nenuilstamai dirbo, kad surastų Julianą. Mes ir toliau savo širdyse saugome Julianą ir šviesius prisiminimus apie jį kaip nuostabų tėvą, vyrą, tyrinėtoją, gamtos pasaulio ir meno mylėtoją, originalų ir bendradarbiaujantį atlikėją“.

„Scanpix“ nuotr./Julianas Sandsas
„Scanpix“ nuotr./Julianas Sandsas

Birželio 17 d. šerifo departamentas pabrėžė, kad byla tebėra aktyvi, o paieškos tęsiamos, nepaisant to, kad aktorius per pastarąsias paieškas nebuvo rastas. Šeštadienį paieškoje dalyvavo daugiau kaip 80 savanorių, pareigūnų ir darbuotojų, du sraigtasparniai ir dronų įgulos, kurios ieškojo antžeminėms įguloms nepasiekiamų vietovių.

Šerifo departamentas pridūrė, kad nepaisant neseniai atšilusių orų, kalno dalys vis dar nepasiekiamos dėl ekstremalių sąlygų. Kelios vietovės pasižymi stačiu reljefu ir daubomis, kuriose vis dar yra daugiau nei 10 pėdų ledo ir sniego.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ Šventojo Gabrieliaus kalnai Kalifornijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ Šventojo Gabrieliaus kalnai Kalifornijoje

„Nuo sausio mėnesio šerifo departamentas atliko aštuonias paieškas (žemės ir oro), susijusias su J.Sandsu, o savanorių paieškos valandų skaičius viršijo 500 valandų“, – pridūrė departamento atstovai.

Anksčiau J.Sandso paieškas apsunkino prastos trasos sąlygos, o kovą jos buvo sustabdytos dėl lavinų pavojaus.

Žmonės.lt primena, kad J.Sandsas, išgarsėjęs Helenos Bonham Carter personažo mylimojo vaidmeniu 1985 metų filme „Kambarys su vaizdu“ (Room with a View), sausio mėnesį dingo ant 3 000 metrų aukščio San Antonijaus kalno (aukščiausios Šventojo Gabrieliaus kalnų viršukalnės), esančio netoli Los Andželo.

„Scanpix“ nuotr./Julianas Sandsas filme „Room With A View“
„Scanpix“ nuotr./Julianas Sandsas filme „Room With A View“

San Bernardino šerifo įstaigos pareigūnų teigimu, visą savaitgalį buvo gaunami signalai iš aktoriaus mobiliojo telefono, galintys padėti nustatyti jo buvimo vietą, tačiau paieškos ant žemės ir iš oro buvo bevaisės.

Didžiojoje Kalifornijos dalyje tuo metu iškrisdavo labai daug kritulių, įskaitant gausų sniegą kalnų grandinėse.

65 metų J.Sandsas buvo patyręs keliautojas, anksčiau sakęs, kad jaučiasi laimingiausias „šalia kalno viršūnės nuostabų šaltą rytą“. XX amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje jis žygiavo Andų kalnų masyve ir pateko į audrą šešių kilometrų aukštyje.

Jorkšyre, šiaurės Anglijoje užaugęs J.Sandsas į Los Andželą persikėlė po to, kai suvaidino „Kambaryje su vaizdu“.

J.Sandsas taip pat vaidino 1989 metų filme „Raganius“ (Warlock) ir 1998 metų „Operos vaiduoklio“ (The Phantom of the Opera) ekranizacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas