Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos pirmoji ponia – 25 metais už prezidentą Emmanuelį Macroną vyresnė buvusi jo mokytoja

Sekmadienio vakarą naujuoju Prancūzijos prezidentu didžiule persvara išrinktas centristas Emmanuelis Macronas (39 m.), kurio tapimas šalies vadovu į prožektorių šviesą ištraukė ir jo žmoną Brigitte (64 m.) bei skandalingą jųdviejų meilės istoriją.
Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux
Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Emmanuelio Macrono žmona Brigitte – net 25 metais vyresnė už jį, o bene labiausiai aptarinėjamas faktas, kad ji – buvusi Emmanuelio mokytoja, su kuria dabartinis prezidentas romaną užmezgė, kai dar buvo mokinys, o ši – ištekėjusi trijų vaikų mama.

Emmanuelis Macronas su Brigitte Trogneux susipažino privačioje jėzuitų mokykloje, kai jam buvo 15 metų, o ji mokė prancūzų ir lotynų kalbų bei vadovavo teatro būreliui.

„Jis atėjo į atranką dėl vaidmens spektaklyje ir aš jį vertinau. Man jis pasirodė nuostabus. Be jokios abejonės, jis nebuvo toks, kaip kiti. Jis visada leisdavo laiką su mokytojais. Jis buvo subrendęs“, – apie pažintį su būsimu vyru yra pasakojusi Brigitte.

Nepaneigiama tikrovė tokia, kad mūsų šeima nėra klasikinė. Bet nuo to mūsų šeimoje meilės nėra mažiau

Emmanuelis kartu su savo mokytoja praleisdavo labai daug laiko po pamokų rengdami mokyklos spektaklį ir būtent tada tarp jų užsimezgė pernelyg draugiški, kaip mokytojai ir mokiniui, santykiai.

Apie sūnaus romaną su mokytoja sužinoję Emmanuelio tėvai uždraudė Brigitte artintis prie jų sūnaus ir išsiuntė jį mokytis į Paryžių, kur jis baigė paskutinę vidurinės mokyklos klasę ir pradėjo studijuoti. Vaikinas pernelyg nesipriešino, mat turėjo ambicingų karjeros planų, tačiau išvažiuodamas tvirtai žinojo, kad taškas jo ir Brigitte istorijoje dar nepadėtas. Maža to, visą laiką, kol jis buvo Paryžiuje, jiedu su Brigitte reguliariai susiskambindavo ir kalbėdavo „valandų valandas“.

„Facebook“ nuotr./Emmaneulis Macronas ir Brigitte Trogneux dešimtajame dešimtmetyje
„Facebook“ nuotr./Emmaneulis Macronas ir Brigitte Trogneux dešimtajame dešimtmetyje

2006-aisiais Brigitte išsiskyrė su savo pirmuoju vyru – progos išlaukęs Emmanuelis nesnaudė ir 2007-aisiais, sulaukęs 29-erių, įtikino tuo metu 54-erių Brigitte tekėti už jo. Tada ji jau turėjo ir anūkų.

Vėliau, prisimindama savo meilės su Emmanueliu pradžią, Brigitte yra sakiusi, kad kai jam buvo 17 metų, jis jai pareiškęs, kad vieną dieną ją ves.

Emmanuelis Macronas ir jo žmona bendrų vaikų neturi, jos vaikai – panašaus amžiaus kaip ir jos vyras (vyriausioji Brigitte dukra Laurence mokėsi toje pačioje klasėje kaip ir jos būsimas patėvis!), o savas atžalas Emmanueliui atstoja septyni Brigitte anūkai.

Pats politikas nebijo prabilti visus dominančiu klausimu: kaip čia taip mokinys vedė mokytoją? „Nepaneigiama tikrovė tokia, kad mūsų šeima nėra klasikinė. Bet nuo to mūsų šeimoje meilės nėra mažiau“, – patikino Emmanuelis Macronas.

Beje, Brigitte Trogneux – garsios Amjeno konditerių šeimos, kuriai priklauso jau penktos kartos valdomas „Jean Trogneux“ desertų krautuvėlių tinklas, narė. Šeimos verslą valdo Brigitte sūnėnas Jeanas-Alexandre'as Trogneux, per metus įmonė uždirba apie 4 mln. eurų.

„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux
„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux
VIDEO: Šėlstanti minia sveikino Prancūzijos prezidentu tapusį E.Macroną
VIDEO: M.Le Pen ir E.Macronas: esminiai skirtumai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas