Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prasidėjo turtingiausio Indijos žmogaus sūnaus vestuvės: stulbinanti prabanga ir pasaulio žvaigždės

Penktadienį prasidėjo vienos ryškiausių pasaulyje vestuvių, kuriose demonstruojama protu sunkiai suvokiama prabanga. Tris dienas Mumbajuje vyksiančioje ekstravagantiškoje šventėje turtingiausio Indijos žmogaus Mukesho Ambani (67) sūnus Anantas Ambani (29) veda turtingo farmacijos magnato dukrą Radhiką Merchant (29).
Ananto Ambani vestuvės
Ananto Ambani vestuvės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į šias vestuves buvo sukviesti žinomi pasaulio verslo ir politikos žmonės, Bolivudo ir pasaulio popmuzikos žvaigždės, skelbė dailymail.co.uk.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ananto Ambani vestuvės
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ananto Ambani vestuvės

Svečių sąraše – tokie svečiai kaip Markas Zuckerbergas, Ivanka Trump, Billas Gatesas ir Hillary Clinton. Gana anksti į vestuvių puotą atvyko realybės šou žvaigždė Kim Kardashian, aktorė Priyanka Chopra su vyru Nicku Jonasu, aktorius Johnas Cena.

Stop kadras nuotr./Kim Kardashian
Stop kadras nuotr./Kim Kardashian

Manoma, kad vestuvėms buvo išleista ne mažiau kaip 120 mln. eurų. Visgi teigiama, kad pačioms vedyboms atseikėta suma sudaro mažiau nei pusę visų išlaidų, mat iki jų vyko ištisas priešvestuvinių renginių, kuriuose pasirodė tokie dainininkai kaip Justinas Bieberis ar Rihanna, ciklas. Susumavus visas šventes, bendra suma turėtų siekti apie 300 milijonų eurų.

Prieš penktadienį prasidėjusias iškilmes, A.Ambani buvo išsinuomavęs prabangų kruizinį laivą „Celebrity Ascent . Juo 800 svečių leidosi į keturių dienų kruizą po Viduržemio jūrą ir mėgavosi privačiais tokių žvaigždžių kaip Katie Perry, Pitbull ir „Backstreet Boys“ pasirodymais.

Laive – 32 restoranai, barai ir poilsio kambariai, taip pat sodas ant stogo, kazino, SPA centras, keli baseinai ir teatras.

Vestuvių ceremonijos detalės buvo griežtai saugomos, tačiau „MailOnline“ šaltinis prasitarė, kad vestuvės bus tokios prabangios, kokių dar nėra buvę.

„Viskas buvo kruopščiai suplanuota, o vestuvėse dalyvaus įtakingiausi ir galingiausi pasaulio žmonės. Ambani šeima pasistengė, kad jų turtas suspindėtų visu grožiu“, – dar prieš šventę pasakojo šaltinis.

Tikroji santuokos ceremonija pagal tradicinius hinduizmo ritualus buvo numatyta penktadienį Ambani šeimos pastatytame Mumbajaus verslo centre „Jio World “. Jis talpina apie 16 tūkst. žmonių.

Šeštadienį ten pat vyks tradicinė indų vestuvių ceremonija „Shubh Aashirwad“, o sekmadienį čia bus surengtas prašmatnus priėmimas.

Ceremonijų datas parinko hinduistų šventikas pagal palankias dienas Ananto ir Radhikos gimimo diagramose. Abu jaunieji – 29-erių metų amžiaus.

Įvairius indiškus ir europietiškus valgius svečiams gamina net apie 100 virėjų

Svečiams iš anksto buvo nurodytas kiekvienos dienos aprangos kodas. Penktadienį – „tradicinė indiška apranga“, šeštadienį – „indiška oficiali apranga“, sekmadienį – „indiška elegancija“.

Kvietimai į vestuves buvo išsiųsti birželio mėnesį puošniose raudonose dėžutėse, kuriose buvo po sidabrinės šventyklos maketą, dovanos ir rankų darbo pašminos šalikas. Paskaičiuota, kad kiekvieno kvietimo vertė – apie 8000 eurų.

Vestuviniai drabužiai jauniesiems ir jų šeimos nariams kainavo iki 12 tūkstančių eurų. Visus juos pagal specialų užsakymą sukūrė vienas žinomiausių Indijos dizainerių Manishas Malhotra.

Vida Press nuotr./Manishas Malhotra.
Vida Press nuotr./Manishas Malhotra.

M.Malhotra glaudžiai bendradarbiavo su Mukesho Ambani žmona Nita. Ši moteris – viena didžiausių Indijos filantropių. Ji ir buvo atsakinga už šventės įvaizdį.

Nita žiniasklaidai sakė: „Kiekviena detalė – nuo dekoro ir virtuvės iki aprangos ir atmosferos; kiekvienas renginys (...) sukurtas taip, kad svečiai pasinertų į džiaugsmo, meilės ir šventės atmosferą.“

M.Malhotra sukūrė dvi tradicines kulkšnis siekiančias sukneles, kurias Radhika vilkėjo kovo mėnesį vykusiose priešvestuvinėse iškilmėse. Auksinę suknelę puošė 20 000 Svarovskio kristalų, ją gamino daugiau kaip 70 žmonių, o Art Deco įkvėptai mėlynai suknelei pagaminti prireikė 5 700 valandų.

Per priešvestuvines iškilmes kruiziniame laive Radhika vilkėjo pagal užsakymą pasiūtą juodos ir baltos spalvų Roberto Wun suknelę, į rūbą buvo įsiūtas meilės laiškas, kurį Anantas jai parašė prieš daugelį metų.

M.Malhotrai ir jo komandai teko pasirašyti konfidencialumo sutartis tam, kad nebūtų atskleista jokia informacija.

Svečius iš penkių žvaigždučių viešbučių Mumbajuje į šventę veža specialia tam išnuomoti prabangūs automobiliai.

Be pagrindinių vestuvių iškilmių, keletas kitų renginių taip pat vyksta „Antilloje“, 27 aukštų Ambani šeimos namuose Mumbajuje, kurių statyba kainavo 800 mln. svarų sterlingų.

Ambani namuose taip pat surengta tradicinė pudžos ceremonija, kurios metu aukojamos įvairios aukos induistų dievams, ir privatus abiejų šeimų vakarėlis.

27 aukštų Ambani šeimos namuose yra sporto klubas su treniruoklių sale ir šokių studija, pokylių salė, baseinas ir 50 vietų kino teatras, taip pat trys sraigtasparnių nusileidimo aikštelės ir 168 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Namuose dirba 600 darbuotojų. Šie namai yra įtraukti į Guinnesso rekordų knygą kaip didžiausia ir brangiausia privati rezidencija pasaulyje.

Būtent čia gyvens Anantas ir Radhika. Pagal indų tradiciją, susituokusi pora lieka gyventi su jaunikio šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas