Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš Australijos teismą vėl stojo nusikaltimais pagarsėjusi lietuvė: kalėjimo išvengė dar kartą

Užsienyje nusikaltimais pagarsėjusi lietuvė Jonita Ragaišytė (29 m.) vėl išvengė kalėjimo. Praėjus vos metams po teismo, kurio metu teisėjas ją pavadino „nuobodžiaujančia princese“, modeliu prisistatanti mergina už grotų neatsidurs ir dėl serijos vagysčių, rašo „Daily Mail“.
Jonita Ragaisyte
Jonita Ragaišytė / Au.news.yahoo.com/ Instagram/ Jonita Ragaisyte

Praėjusią savaitę J.Ragaišytė Australijos Melburno magistratų teisme prisipažino kalta dėl 12 jai pareikštų kaltinimų, tarp kurių – banko kortelių vagystės, neteisėtai įsigytas turtas ir įsibrovimai.

Kaip rašo užsienio spauda, J.Ragaišytė vasario 16 d. apie 1.50 val. nakties su dar trimis vyrais apsilankė nuomotame sandėlyje Melburno uosto saugyklose. Stebėjimo kameros užfiksavo, kaip dvi valandas jie tai užeidavo, tai išeidavo iš minėto sandėlio.

Pasirodo, lietuvė su vyrais įsilaužė į naudotus automobilius pardavinėjančios įmonės biurą tame pačiame pastate ir, kaip teigiama, pavogė kredito kortelių bei automobilių raktelių, praneša policija. Iš nusikaltimo vietos jie pasišalino apie 4 val. ryto vogtu automobiliu iš „Joe Vella Used Cars“.

Po to J.Ragaišytė pavogtomis kreditinėmis kortelėmis įsigijo telefoną, pasipildė jo sąskaitą, cigarečių, žiebtuvėlį ir kosmetikos priemonių iš „Coles“ parduotuvės. Pasivažinėjusi po Sent Kildo miestą, mergina tęsė apsipirkinėjimą.

Tada lietuvė apsistojo septintame „Aura Apartment“ aukšte esančiame kambaryje. Detektyvai išsiaiškino, jog vėliau mergina įsilaužė į kitą apgyvendintą kambarį, kol jame nebuvo žmonių. Grįžę apartamentų svečiai pastebėjo, jog dingo vieno jų „Nike“ kuprinė, drabužiai ir kosmetika, nors durys buvo užrakintos. Pasak policijos, į minėtą kambarį ji galėjo patekti pro balkoną.

2019 m. birželį J.Ragaišytė pripažino kaltę dėl viešbučio svečių apiplėšimo, kaltinimai buvo pateikti ir jos bendrininkui, tačiau jis prieš teismą dar stos.

Magistratų teismo atstovė Hayley Bate lietuvės advokatui sakė, kad mergina priskiriama prie „didelės rizikos vėl prasižengti“ žmonių grupės. Jai skirta 12 mėnesių lygtinė bausmė ir 100 valandų viešųjų darbų, taip pat bus atliekami narkotikų, alkoholio ir psichinės sveikatos testai.

Pernai rugsėjį J.Ragaišytė kalėjimo išvengė pripažinusi kaltę dėl disponavimo narkotikais. Mergina teturėjo prižadėti, kad dvejus metus gerai elgsis.

Policijos pareigūnai 2017-aisiais merginos ir tuometinio jos vaikino Cemre Volkano bute rado tikrą narkotikų irštvą. Ji taip pat buvo pagauta su metamfetaminu rankinėje, apie kurį teigė pamiršusi, patikrinimo vizitui pas kalintį mylimąjį metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas