Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Princas Harry atsisakė savo karališkosios pavardės: „Tiesiog vadinkite mane Harry“

Iš Didžiosios Britanijos į Kaliforniją su žmona Meghan Markle išvykęs Princas Harry atsisakė karališkos pavardės, praneša „The Daily Mail“.
Princas Harry ir Meghan Markle
Princas Harry ir Meghan Markle / Vida Press nuotr.

35 metų Sasekso kunigaikštis į aplinką tausojančios turizmo bendrovės „Travalyst“ registracijos dokumentus yra įrašytas kaip princas Henry Charlesas Albertas Davidas, Sasekso kunigaikštis. Vis dėlto neseniai oficialiuose dokumentuose Harry atsisakė tiek krepinio „Jo karališkoji didenybė“, tiek Mountbatteno-Windsoro šeimos pavardės.

Per savo paskutinį karališkąjį renginį Edinburge princas Harry paprašė „tiesiog vadinti į Harry“. Dar prieš jam užlipant ant scenos renginio vedėja Ayesha Hazarika prasitarė: „Jis leido aiškiai suprasti, kad nuo šiol į jį kreipsimės Harry. Taigi, ponios ir ponai, maloniai pasitikite Harry.“

Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Sasekso hercogas ir hercogienė taip pat paskelbė įkursiantys naują labdaros fondą, o šiam suteiksiantys „Archewell“ pavadinimą. Pora teigė labai laukianti darbo su fondu, kuris pakeis jų karališkąjį prekės ženklą, starto.

Naujos organizacijos, kurios pavadinimą įkvėpė graikiškas žodis „arche“, reiškiantis „pradžią, veiksmo šaltinį“, veiklą pora pradės tada, kai tik „tam bus palankus metas“. Fondo pavadinimui pasirinktas žodis taip pat tapo įkvėpimo šaltiniu poros pirmagimio Archie Mountbatteno-Windsoro vardui.

Daugiau detalių apie naują princo Harry ir Meghan Markle labdaros fondą neatskleidžiama dėl COVID-19 pandemijos – nenorima nuo jos atitraukti žiniasklaidos dėmesio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Tiesa, Harry ir Meghan buvo sukritikuoti dėl to, kokiu metu pasirinko pranešti naujieną, mat kaip tik tuo metu pasaulį pasiekė žinios, jog Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas dėl koronaviruso buvo perkeltas į intesyvios terapijos skyrių.

Karališkasis biografas Philas Dampier teigė, kad pasirinktas laikas nebuvo tinkamas. „Jeigu būčiau Harry ir Meghan, būčiau palaukęs, kol ši situacija su koronavirusu pasibaigs. Žmonės visame pasaulyje dėl to išgyvena ir tai atrodo nekaip, kad ir kokia gera priežastis tam būtų buvusi“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas