Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Princesės Anne gelbėtojui – dosni karalienės Elizabeth II dovana: už ją sumokėjo iš privačių lėšų

Prieš daugiau nei 45 metus vienam britų karališkosios šeimos nariui buvo kilęs didžiulis pavojus – ginkluotas užpuolikas bandė pagrobti princesę Anne, karalienės Elizabeth II dukrą. Laimei, šis planas neišdegė. Už tai reikėtų padėkoti keliems asmenims, kurių vienas – tinkamu laiku tinkamoje vietoje atsidūręs Ronnaldas Russellas. Už narsą vyrui buvo dosniai atsilyginta.
Princesė Anne, karalienė Elizabeth II ir Ronnaldas Russellas
Princesė Anne, karalienė Elizabeth II ir Ronnaldas Russellas / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Buvęs sunkiasvoris boksininkas R.Russellas (72) 1974-aisiais Londone princesę Anne bandžiusį pagrobti ginkluotą Ianą Ballą iš pradžių iš už nugaros surakino rankomis, o vėliau dukart trenkė jam į veidą. Už greitą reakciją ir drąsą karalienė jį apdovanojo medaliu, o įteikdama jį monarchė pasakė: „Medalis yra nuo Anglijos karalienės, o reiškiama padėka – nuo Anne motinos.“

Šiuo metu, kaip rašo Express.co.uk, R.Russellas medalį pardavinėja, nes sunkiai serga – vyras patyrė kelis širdies smūgius ir taip tikisi finansiškai pasirūpinti ateitimi. Kitą mėnesį vyksiančiame aukcione už medalį planuojama gauti 15 000–20 000 svarų sterlingų.

Vyras prisipažino niekada negalvojęs, kad jam reikės pardavinėti iš karalienės gautą įvertinimą.

„Norėčiau, kad tas, kas įsigys šį medalį... Viliuosi būti kur nors pakviestas, kad galėčiau papasakoti apie tą naktį“, – sakė R.Russellas.

Tačiau tai ne visos dovanos, kurių iš karalienės sulaukė vyras. Jis atskleidė, kad Elizabeth II sumokėjo jo namo Strude, Kente, paskolą. O apie tai jis sužinojo po įvykio į jo namus atvykus policijai.

R.Russellas pasakojo, kad atvykę pareigūnai vaikštinėjo aplink jo namą ir vis kartojo, koks gražus jis yra, pasiteiravo, ar vyras turi paskolą. Princesės gelbėtojui paklausus, kodėl jie tuo domisi, pareigūnai atsakė: „Pranešame tau apie tai iš anksto, bet karalienė sumokės jūsų paskolą – tai kaip dovana už tai, ką padarėte.“

Ši žinia R.Russellą pasiekė pačiu laiku – bankas jau norėjo pasisavinti namą.

Vida Press nuotr./Ronnaldas Russelas (ketvirtas iš kairės)
Vida Press nuotr./Ronnaldas Russelas (ketvirtas iš kairės)

R.Russellas pro Londoną važiavo namo į Kentą, kai I.Ballas savuoju automobiliu užkirto kelią princesę vežusiam „Rolls Royce'ui“. Ginkluotas užpuolikas paleido šūvius, kurie sužeidė keturis žmones – princesės vairuotoją, apsaugos darbuotoją, policininką ir pro šalį keliavusį žurnalistą.

„Viskas vyko labai greitai“, – pasakojo reikalingoje vietoje tinkamu laiku atsidūręs R.Russellas ir prisiminė, jog užpuolikas bandė jėga ištraukti princesę iš automobilio, o jos sutuoktinis Markas Phillipsas ją laikė.

„Jis stovėjo ir žiūrėjo į mane laikydamas ginklą, o aš jam trenkiau. Trenkiau taip stipriai kaip galėjau ir jis pargriuvo ant žemės veidu į ją“, – tęsė drąsus vyras. Daugiau apie princesės Anne pagrobimą skaitykite čia.

Vida Press nuotr./Princesė Anne ir Mark Phillips 1973
Vida Press nuotr./Princesė Anne ir Mark Phillips 1973

„The Mirror“ citavo Bakingamo rūmų pranešimą, kuriame teigiama, jog karalienė už šią dovaną sumokėjo iš savo privačių lėšų.

Aukcione kartu su medaliu bus pardavinėjamas ir laiškas, informuojantis apie karalienės suteiktą apdovanojimą, bei princesės Anne siųsta telegrama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas