Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Princo Philipo testamentas paslaptyje išliks net 90 metų. Kodėl?

Princo Philipo testamento turinys bus laikomas paslaptyje mažiausiai 90 metų, taip siekiant apsaugoti karalienės Elizabeth II ir kitų karališkosios šeimos narių „orumą“, paskelbė Londono teisėjas.
Princo Philipo gyvenimo akimirkos
Princo Philipo gyvenimo akimirkos / Vida Press nuotr.

Šį nurodymą ketvirtadienį priėmė seras Andrew McFarlane'as, Aukščiausiojo teismo Šeimos skyriaus prezidentas, rašo užsienio naujienų portalai.

Andrew McFarlane’as, taip pat nematęs testamento ir kas jame parašyta, išskyrus datą, iki kada jis turi būti įgyvendintas ir paskirto vykdytojo tapatybę, paskelbė, kad praėjus 90 metų gali būti surengtas privatus teismo procesas, per kurį bus nuspręsta, ar dokumentai turėtų būti atskleisti, praneša BBC.

Pasak teisėjo, dėl „konstitucinės suvereno pozicijos, tokia karališkosios šeimos narių testamentų praktika yra taikoma“.

„Būtina sustiprinti itin privačių šios ribotos žmonių grupės gyvenimo aspektų apsaugą, kad būtų išsaugotas suvereno ir jos artimųjų orumas“, – sakė Andrew McFarlane’as BBC skirtame pranešime, kuriame taip pat pabrėžė, kad nors karališkosios šeimos narių privatūs reikalai visuomenei labai įdomūs, priežasčių, kodėl ją „turėtų pasiekti ši visiškai slapta informacija“ nėra.

„Associated Press“ rašo, kad jau beveik šimtmetį vyriausiųjų kilmingųjų testamentai yra įslaptinami.

Kaip vyriausias šeimos reikalų teisėjas, Andrew McFarlane’as, teigiama, taip pat paskirtas seifo, kuriame – daugiau nei 30 vokų su karališkosios šeimos narių testamentais, saugotoju.

15min primena, kad princas Philipas mirė balandžio 9 d. Vindsoro pilyje. Jam buvo 99-eri. Jo laidotuvės įvyko balandžio 17 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas