Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rodui Stewartui prieš kelis metus diagnozuotas vėžys atsitraukė: „Leidau Dievui viskuo pasirūpinti“

Roko muzikos ikona Rodas Stewartas, nors yra 74-erių, vis dar rengia energingus šou. Pastaruosius keletą metų stebėdami jį scenoje gerbėjai galbūt nežinojo, kad tuo pat metu jis kovojo su klastinga liga – prostatos vėžiu.
Roko ikona Rodas Stewartas
Roko ikona Rodas Stewartas / Vida Press nuotr.

Liga žinomam vyrui diagnozuota kasmetinio sveikatos patikrinimo metu 2016-aisiais. Laimei, piktybinius darinius pavyko aptikti dar labai ankstyvoje stadijoje ir ligą sėkmingai įveikti – vasarą vėžys pasiekė remisiją.

74-erių R.Stewartas pokalbių laidoje „Loose Women“ dėkojo savo 26 metais jaunesnei žmonai Penny Lancaster, nė per žingsnį nesitraukusiai nuo mylimojo net tada, kai jis sėdėjo gydytojo kabinete ir iš jo lūpų išgirdo sukrečiančią diagnozę.

„Mes buvome sužlugdyti, bet šalia turėjau nuostabią moterį, padėjusią man tai ištverti, – sakė R.Stewartas, koncertus rengęs net tada, kai jam buvo atliekamas gydymas. – Dvejus metus dirbau žinodamas, kad tai (vėžys – red. past.) buvo manyje. Bet nepraradau pasitikėjimo ir leidau Dievui viskuo pasirūpinti.“

Interviu metu scenos legenda skyrė minutę kolegoms ir kitiems vyrams priminti, kad šie pasirūpintų savo sveikata ir nuslopinus visas ambicijas pasitikrintų.

Prieš trejus metus vėžio diagnozę R.Stewartas išgirdo ne pirmą kartą. 2000-aisiais jis sužinojo sergantis skydliaukės vėžiu.

„Bijojau, jaučiausi toks pažeidžiamas, kaip niekada anksčiau, – rašė atlikėjas vėliau išleistoje autobiografijoje, kurioje užsiminė, kad piktybinis auglys jam buvo sėkmingai pašalintas. – Chemoterapijos nereikėjo, o tai reiškė, kad nerizikavau netekti plaukų. Pripažinkime, jei vertintume mano karjerai grėsmę keliančius faktorius, po balso netekimo plaukai būtų antroje vietoje.“

Roko muzikos karalius R.Stewartas per savo gyvenimą susitikinėjo su daugybe moterų, o su penkiomis jų susilaukė aštuonių vaikų.

Su dabartine mylimąja P.Lancaster atlikėjas augina du sūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas