Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rokfelerio centre įžiebta Kalėdų eglė: norintys į ją pažiūrėti turės stoti į eilę

Trečiadienį populiariausios Kalėdų eglės JAV įžiebimas atrodė kitaip. Įprastai aplink skarotąją Rokfelerio centre būriuojasi turistai, įsivyrauja lengvas chaosas, tačiau šiemet juos pakeitė kaukėmis apsisaugoję, saugų atstumą išlaikyti bandę keli vietiniai, kuriems prie įvairiaspalvėmis lemputėmis papuoštos eglės buvo leista būti tam tikrą laiką, rašo NBCNewYork.com.
2020 m. Rokfelerio centro Kalėdų eglės įžiebimo akimirka
2020 m. Rokfelerio centro Kalėdų eglės įžiebimo akimirka / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip jau minėjome, trečiadienį JAV laiku per televiziją transliuotame renginyje buvo įžiebta Rokfelerio centro Kalėdų eglė. Nors prie jos rinktis vietiniams ir atvykėliams buvo draudžiama, keletas smalsuolių susibūrė prie nuo didžiulių minių saugojusių tvorų.

Na o žiūrovai televizorių ekranuose matė ne tik iš visų pusių nufilmuotą skarotąją, bet ir iš anksto įrašytus atlikėjų Kelly Clarkson ir Doly Parton pasirodymus, kuriuos papildydavo pustuščių gatvių aplink eglę vaizdai.

Tradiciškai ant Rokfelerio centro Kalėdų eglės viršūnės nutūpė trimis milijonais „Swarovski“ kristalų papuošta žvaigždė, o pats medis nušvito 50 tūkst. spalvotų lempučių.

Dar prieš įžiebimą ir iki pat sausio pradžios tie, kurie vis dėlto panorės pamatyti šį kalėdinį medį gyvai, turės laikytis griežtų taisyklių.

Aikštė, kurioje stovi Kalėdų eglė, bus uždaryta, bet kalėdine eglute grožėtis bus galima iš tam tikrų aikštelių Manhatane. Kaip ir pernai, bus draudžiamas transporto eismas 49-ąja ir 50-ąja gatvėmis aplink Rokfelerio centrą.

Kaip rašo NBCNewYork.com, kad pasižiūrėti į eglutę, reikės atlikti daug procedūrų. Visų pirma lankytojai privalės nuskenuoti QR kodą ir taip rezervuoti vietą virtualioje eilėje. Artėjant jų eilei bus išsiųsta apie tai pranešanti žinutė, kurioje bus nurodyta, kuri aikštelė jiems skirta.

Aikštelėje jų lauks, kaip rašoma, specialios kapsulės, kuriose telpa iki keturių žmonių. Ir į eglutę jie galės žiūrėti ne ilgiau nei penkias minutes.

Žinoma, privalomos bus ir apsauginės kaukės, saugaus atstumo išlaikymas.

Atrodo, kad prieš įžiebimą Rokfelerio centro puošmenai atliktos „grožio procedūros“. Anksčiau internete išplito vos atvežtos ir į vietą statomos žaliaskarės nuotraukos, sulaukusios daug internautų kritikos ir pajuokų.

Trečiadienį įžiebta Kalėdų eglė tokios, apie kokią diskusijos netilo socialiniuose tinkluose, nepriminė. Apie tai daugiau skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas