Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sarkozy bejėgis prieš vudu lėlę

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pralaimėjo teismo procesą prieš vudu lėlių su jo atvaizdu gamintojus.
N.Sarkozy ir S.Royal požiūris į savo lėles skiriasi.
N.Sarkozy ir S.Royal požiūris į savo lėles skiriasi. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teismas atmetė Prancūzijos vadovo ieškinį leidybos kompanijai K&B, kuri pardavinėja jį vaizduojančias lėles drauge su „vudu vadovu“, kuriame pirkėjams nurodoma smeigti į lėlę adatas, praneša AFP. Kaip rašėme, N.Sarkozy reikalavo liautis prekiauti lėlėmis, kadangi, jo nuomone, verslininkai neteisėtai panaudojo jo atvaizdą.

Vudu komplekte be prezidento lėlės parduodama 12 adatų, kurias galima įdurti į bet kurią miniatiūrinio prezidento kūno vietą, išmargintą jo posakiais. K&B taip pat prekiauja analogiškomis N.Sarkozy varžovės pernai vykusiuose prezidento rinkimuose Segolene Royal lėlėmis. Pastaroji politikė pareiškė, kad į ją vaizduojančią lėlę žiūri su humoru ir neketina bylinėtis.

Pastaruoju metu taip pat skelbta, kad netrukus Prancūzijoje bus išleista galvosūkių knygelė apie N.Sarkozy ir jo žmoną Carlą Bruni. Šį leidinį išleisti nutarė kompanija „Pascal Petiot Editions“. Leidėjai skelbia, kad knygoje, kuri savo išvaizda panaši į užrašų knygutę, bus galima planuoti pirmosios Prancūzijos šeimos atostogas, susitikimus su draugais, jų finansus, reikės ieškoti piešinėlių skirtumų ir panašiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas