Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Širdį sušildysianti istorija: kaip Jeanas-Claude’as Van Damme’as nuo užmigdymo išgelbėjo čihuahuą

Jei ne veiksmo filmų žvaigždė Jeanas-Claude’as Van Damme’as (60 m.), vargu ar trijų mėnesių amžiaus čihuahua šiandien dar lakstytų. Kaip rašo „The Guardian“, aktoriaus dėmesys jai svariai prisidėjo prie kalytės išgelbėjimo nuo užmigdymo, kuris keturkojui grėsė kilus teisiniam ginčui tarp Norvegijos ir Bulgarijos.
 Jeano-Claude'o Van Damme'o fotosesija su čihuahua (2011 m.)
Jeano-Claude'o Van Damme'o fotosesija su čihuahua (2011 m.) / Change.org nuotr.

Šuo, vardu Raya, rugsėjį tapo naujų šeimininkų iš Norvegijos augintiniu. – vienas vyras ją įsigijo iš privataus Norvegijoje gyvenančio asmens. Panorus keturkojį užregistruoti, šios šalies pareigūnai pasakė negalintys to padaryti, mat šuo neturėjo galiojančio paso. Pasirodo, tas, kuris buvo išduotas Bulgarijoje – gimtojoje kalytės šalyje – buvo padirbtas.

Norvegija bandė šunį grąžinti į gimtinę, bet Bulgarija atsisakė jį priimti dėl griežtų Europos Sąjungos gyvūnų gabenimo taisyklių. Šuniui grėsė būti užmigdytam, bet nuo tokios lemties gyvūną išgelbėjo filmų legenda.

Change.org nuotr./Su Jeano-Claude'o Van Damme'o prisidėjimu išgelbėta Raya
Change.org nuotr./Su Jeano-Claude'o Van Damme'o prisidėjimu išgelbėta Raya

Sujaudintas šios čihuahua istorija, tokios pat veislės šunį auginantis aktorius prisidėjo prie jam išgelbėti skirtos kampanijos socialiniuose tinkluos, pasidalydamas ne tik nuoroda į peticiją, bet ir asmenuke su savo keturkoju. J.Van Damme’o dėmesys šiai istorijai atsipirko – Bulgarijos maisto saugos atstovai priėmė šunį atgal.

„Maldauju, prašau, mano gimtadienio proga, maisto saugos atstovų pakeisti sprendimą. Jie suklydo, žmonės neteisingai sutvarkė popierius… Tačiau jie negali nužudyti šios mažos čihuahua“, – instagramo istorijose rašė daugiau nei 5,3 mln. sekėjų turintis aktorius.

Kaip rašo „The Guardian“, maisto saugos atstovai patikino, kad grįžusiai namo Rayai bus patikrinta sveikata, o įsitikinus, kad kalytės būklė puiki – pradėta naujų šeimininkų paieška.

„Four Paws“ gyvūnų teisių organizacijos atstovas Javoras Gečevas naujienų agentūrai AFP sakė, jog Bulgarijos sveikinti už šią išimtį nereikėtų, kai tuo metu pačioje šalyje trūksta griežtesnės nelegalių veisyklų ir prekybos gyvūnais kontrolės.

„Gyvūnų eksportas iš rytų į vakarų ir šiaurės Europą yra pelningas verslas“, – sakė jis.

Kadangi Raya turėjo padirbtą pasą, pagal Norvegijos įstatymus, šuo spalio 20 d. turėjo būti užmigdytas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuva turi naujas herojes: D.Guobytės ir A.Lebidevos triumfas prieš nelegalias veisyklas sujaudino ir žvaigždes

Perversmą Lietuvoje sukėlusi Deimantė Guobytė: apie karą su mafija ir tiesioginį persekiojimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius