Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Solidžiai iš „Instagram“ uždirbanti keliautojų pora pataria, kaip pasidaryti tobulą atostogų kadrą

„Instagram“ kelionių tinklaraštininkai Jackas Morrisas ir Lauren Bullen savo kvapą gniaužiančiomis nuotraukomis iš įvairiausių pasaulio kampelių jau užsitarnavo milijonų žmonių simpatijas. Efektinga jaunų keliautojų porelė su savo sekėjais dalijasi ne tik pavydą keliančiais vaizdais, bet ir patarimais, kaip patiems pasidaryti gražių atostogų kadrų.
„Instagram“ kelionių blogeriai Jackas Morrisas ir Lauren Bullen
„Instagram“ kelionių blogeriai Jackas Morrisas ir Lauren Bullen / „Instagram“ nuotr.

Kaip rašo „Daily Mail“, 26-erių britas Jackas Morrisas ir 24-erių australė Lauren Bullen susipažino prieš metus Fidžyje. Po lemtingos kelionės jiedu nebesiskyrė ir po pasaulį ėmė klajoti drauge, taip dar labiau padidindami savo populiarumą socialiniuose tinkluose.

Per metus porelė aplankė daugiau kaip 20 pasaulio šalių, o savo aistrą keliauti ir fotografuotis pavertė pragyvenimo šaltiniu. Savo namais jiedu kol kas laiko Balį – čia Jackas ir Lauren praleidžia didžiąją dalį laiko, kai nekeliauja, tačiau į nepažintą šalį, kurią dažniausiai išsirenka ekspromtu, savo malonumui išsiruošia bent kartą per mėnesį. Dar dažniau pasitaiko trumpų darbinių kelionių, tačiau ir šios būna labai malonios.

26-erių Jackas Morrisas savo tinklaraštyje „Do You Travel“ papasakojo, kaip jiedu su mylimąja savo pomėgį keliauti pavertė gerai apmokamu darbu, ir pasidalijo patarimais, kaip patiems pasidaryti kvapą gniaužiančias atostogų nuotraukas.

Svarbiausia – laikas

Anot Jacko, svarbiausia, norint pasidaryti gražią nuotrauką turistų lankomoje vietoje, yra sumaniai pasirinktas laikas. Mat niekas nenori nuotraukos, kurioje įspūdingą kraštovaizdį ar istorinius objektus gadintų fone šmirinėjantys ir taip pat besifotografuojantys pašaliniai – ištaikyti minutę, kada aplink nieko nėra, beveik neįmanoma.

„Dažniausiai mes fotografuojamės maždaug valandą po saulėtekio. Populiarios vietos tokiu dienos metu paprastai dar nebūna sausakimšos“, – sakė Jackas.

Morning hangs by the timeless Venice canals ⚓︎????????

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Trikojis pagalbininkas

Jackas ir Lauren keliauja tik dviese, tačiau jų albume gausu įspūdingų bendrų nuotraukų. Kas jas padaro? Tikrai ne kartu juos sekiojantis samdomas fotografas ir ne sustabdytas praeivis, o paprasčiausias trikojis, ant kurio pastatoma kamera, ir nustatytas laikmatis. Taigi visas savo kelionių nuotraukas jiedu pasidaro vieni patys.

Tbt to the Maldives cause I miss having palms on my page ????

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Jokių filtrų

Jis taip pat sakė, kad visiškai nenaudoja populiariųjų „Instagram“ filtrų, o nuotraukas minimaliai pakoreguoja su „Adobe Photoshop Lightroom“ programa savo „Macbook Pro“ kompiuteryje. Jam taip pat svarbu, kad visos nuotraukos tarpusavyje derėtų.

„Nenaudoju jokių mobiliųjų nuotraukų redagavimo programėlių ar filtrų. Jeigu nuotrauka atrodo šiek tiek tamsoka arba kontrastinga, retkarčiais nežymiai ją patobulinu su „Instagram“ redaktoriumi prieš pat ją publikuojant“, – sakė Jackas.

„Aš visas savo nuotraukas redaguoju tuo pačiu stiliumi su savo „Lightroom“ šablonu, tad greičiausiai jos visos yra panašios būtent dėl to. Aš taip pat žiūriu į nuotraukų išsidėstymą „Instagram“ ir stengiuosi pasiplanuoti būsimas nuotraukas taip, kad jos gerai žiūrėtųsi su kitomis neseniai publikuotomis nuotraukomis“, – smulkmenas, kurios prisideda prie jo „Instagram“ paskyros patrauklumo, vardijo keliautojas.

Vaikinas taip pat pasakojo, kad ieškodami tinkamiausių vietų tobuliems kadrams, jiedu su Lauren dažniausiai remiasi žodinėmis rekomendacijomis, „Pinterest“ arba tuo pačiu „Instagram“.

Už nuotrauką – tūkstančiai dolerių

Keliautojai dabar jau gali sau leisti ir uždirbti iš juos išpopuliarinusių nuotraukų – sausį duodamas interviu „Cosmopolitan“ Jackas sakė, kad jiedu su Lauren ima ne mažiau kaip 3 tūkst. JAV dolerių už reklaminį įrašą.

Kol kas didžiausia suma, kurią Jackas yra uždirbęs už vieną reklaminį įrašą, yra 9 tūkst. JAV dolerių, o jo draugė – 7,5 tūkst. JAV dolerių.

„Sutikau padirbėti telefonų kompanijai, kur man reikėjo išskristi trims dienoms – dvi dienas filmavausi ir dar turėjau publikuoti penkias nuotraukas „Instagram“. Už tai gavau 35 tūkst. JAV dolerių“, – „Cosmopolitan“ pasakojo Jackas.

Tačiau Jackas užbėga už akių ir patikina, kad jiedu su Lauren daiktus ar paslaugas reklamuoja tik tuos, kurie jiems patiems patinka.

„Su manimi yra susisiekę (įvairūs) prekės ženklai daug anksčiau, nei aš pradėjau priiminėti pasiūlymus. Man nerūpėjo uždirbinėti pinigus, mano „Instagram“ paskyra visada buvo tik veikla, kurios ėmiausi vien dėl smagumo. Galiausiai, kai išpopuliarėjau, sulaukiau tokių pasiūlymų, kurie buvo pernelyg geri, kad jų atsisakyčiau, – sakė jis. – Aš reklamuoju tik tai, kas man tikrai patinka ar kuo aš tikiu, man tai labai svarbu ir dėl to mano įrašai sulaukia tiek daug atgarsio.“

Jackas taip pat pridūrė, kad jo mergina sulaukia daugybės pasiūlymų iš mados prekės ženklų, tačiau daug ko atsisako. Pagrindinis kriterijus renkantis, reklamuoti tam tikrus drabužius arba aksesuarus ar ne, jai yra tai, ar ji pati jais puoštųsi, jeigu už tai niekas nemokėtų. Jeigu atsakymas yra ne, ji atsisako tokių pasiūlymų, nes taip pat nori išlikti autentiška.

Jūsų dėmesiui – daugiau kvapą gniaužiančių Jacko Morriso ir Lauren Bullen kelionių nuotraukų:

Found a natural jungle pool ⋄

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

A quiet spot in the desert with my favourite girl ☽

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Another day another coconut ????

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Banana pit stop on the way to the beach ????

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Never seen rice fields looking so good ????

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Never ending adventures with you ↠ m a u r i t i u s #MyMauritius

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Hard to get any privacy these days ???? - morning views from our tent @scarabeocamp

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Turkey - the land of magic carpets ????

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Arrived on Milos island! Our first morning looked like this ????????

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Fearless, set your soul free ????

A post shared by LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) on

You are my greatest adventure????- @doyoutravel

A post shared by LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas