Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Su H.Grantu vaidinusios aktorės tragedija: neteko mylimojo, o pati mirė 33-ejų

Prieš beveik tris dešimtmečius pasirodęs filmas „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“ laikomas viena geriausių visų laikų britų romantinių komedijų, kurią norisi žiūrėti vėl ir vėl. Čia suspindo tokios žvaigždės kaip Andie MacDowell ir Hugh Grantas, bet ne visi žiūrovai žino, kad pastarojo bičiulę suvaidinusios Charlotte Coleman jau kurį laiką nebėra tarp mūsų. O jos neilgas gyvenimas, pasibaigęs po astmos atakos, buvo kupinas maišto ir skaudžių įvykių.
Hugh Grantas ir Charlotte Coleman
Hugh Grantas ir Charlotte Coleman / „Scanpix“ nuotr.

1994 metais pasirodžiusio filmo „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“ („Four Weddings and a Funeral“) 25-ųjų metinių proga 2019-aisiais buvo suorganizuotas jame vaidinusių aktorių susitikimas, tačiau vienos žvaigždės čia nebuvo. Tai – Charlotte Coleman, suvaidinusi Hugh Granto personažo Charleso kambariokę Scarlett. Ši aktorė netikėtai mirė dar 2001-aisiais, būdama vos 33-ejų.

Charlotte buvo rasta negyva savo bute Londone, praėjus kelioms valandoms po to, kai išėjo iš savo tėvų namų ir pasiskundė prasta savijauta. Paaiškėjo, kad aktorė mirė patyrusi astmos priepuolį.

Tai buvo tragiška trumpo, bet maištingo gyvenimo pabaiga, rašo „The Sun“. Mat aktorė pasižymėjo išties maištingu būdu – būdama 12-os pradėjo rūkyti, anksti prarado nekaltybę, o 14-os buvo išmesta iš mokyklos.

Charlotte gyvenimas buvo paženklintas ir skaudulių – būdama vos 19-os ji turėjo susidoroti su savo mylimojo mirtimi, dėl kurios pateko į valgymo sutrikimų ir depresijos spiralę.

12-os pradėjo rūkyti, 14-os nusiskuto galvą, o 15-os pasidarė tatuiruotę ant užpakalio

Ch.Coleman gimė meniškoje šeimoje. Jos mama buvo aktorė, o tėtis – televizijos prodiuseris. Todėl nieko keisto, kad ir pačiai Charlotte būnant 8-erių jai atiteko vaidmuo televizijos seriale „Worzel Gummidge“.

Tačiau į save dėmesį ji labiausiai atkreipė suvaidinusi Marmalade Atkins personažą – paauglės maištininkės, kuri užkariavo devinto dešimtmečio vaikų širdis. Visgi tai buvo personažas, panašus ir į tikrąją Charlotte – gyvenime ji taip pat buvo didelė maištininkė.

„Tikriausiai buvau labiausiai erzinantis vaikas, – yra pasakojusi aktorė. – Buvau labai destruktyvi, nedrausminga, gadindavau daiktus, paauglystėje buvau laukinė. Tėvams sukėliau tikrą pragarą. Grafičiais išterliojau namą.

Rūkiau būdama 12-os. Turėjau vaikinų 13-os, būdama ankstyvo amžiaus praradau nekaltybę, 14-os įsivėriau auskarą į nosį, visiškai nusiskutau galvą, o 15-os ant užpakalio išsitatuiravau paukštį.“

„Scanpix“ nuotr./Charlotte Coleman
„Scanpix“ nuotr./Charlotte Coleman

Negana to, kai Charlotte buvo 14-a, dėl rūkymo ir alkoholio vartojimo ji buvo išmesta iš mokyklos. Tuo pačiu metu mergina nusprendė išsikraustyti iš šeimos narių ir apsigyventi su draugais.

Būdama 16-os, ji bandė baigti mokslus įstojusi į progresyvią mokyklą Devono grafystėje, tada išleido visą televizijoje uždirbtą turtą. Vėliau aktorė pasakojo: „Mums nebuvo privaloma eiti į jokias pamokas, taigi aš ir nėjau. Išleidau visus savo pinigus, ir tai buvo tiesiog kvaila.“

Prarado gyvenimo meilę

Tačiau netrukus po to įvyko tragedija. 1987 metais, kai Charlotte buvo vos 19-a, jos 23-ejų vaikinas Jonathanas Laycockas važiuodamas dviračiu pateko į avariją ir žuvo.

Didžiulis merginos sielvartas sukėlė ilgus depresijos priepuolius, negana to, ji turėjo kovoti su bulimija ir anoreksija.

„Tai buvo labai baisu, nes Jonas buvo didžioji mano gyvenimo meilė, – sakė Ch.Coleman praėjus 10 metų po netekties. – Tik praėjus dvejiems metams nuo jo mirties aš galėjau išeiti su kuo nors susitikti, ir aš vis dar turėjau Jono nuotraukas savo bute.“

Visgi Charlotte karjera tęsėsi ir būdama 21-erių ji gavo vaidmenį TV dramoje „Oranges Are Not The Only Fruit“. Čia ji sukūrė itin religingos fanatikės dukters, kuri yra lesbietė, vaidmenį. Netrūko atvirų meilės scenų, tad Ch.Coleman vėl pasirodė kaip maištininkė.

Būdama 25-erių, Charlotte buvo atrinkta atrinkta į filmą „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“. Už ekscentriškosios Scarlett vaidmenį jame aktorė buvo nominuota BAFTA, jis tapo įsimintiniausiu karjeros pasirodymu.

Tačiau kova su depresija tęsėsi. Ch.Coleman draugas Rodas Gilchristas sakė: „Charlotte atrodė labai silpna. Ji buvo labai liekna ir buvo iš tų žmonių, dėl kurių visada nerimavote.

Bet kaip ir visos puikios aktorės, vos atsidūrusi prieš kamerą ji tapo visiškai užburianti.“

Vida Press nuotr./Hugh Grantas ir Charlotte Coleman
Vida Press nuotr./Hugh Grantas ir Charlotte Coleman

Rasta negyva savo bute

2001-ųjų lapkričio 14-ąją Charlotte vakarą praleido žiūrėdama filmus su mama ir tėčiu, bet anksti išvyko. Kitą rytą susirūpinusi mama bandė prisiskambinti, tačiau dukra neatsiliepė.

Netrukus aktorė buvo rasta savo bute ir išvežta į ligoninę Šiaurės Londone, bet čia diagnozuota jos mirtis.

Aktorės tėvas vėliau sakė, kad Charlotte, kuri visada kentė nuo astmos, tačiau niekada prieš tai nebuvo patyrusi didelio priepuolio, kiek anksčiau tą dieną buvo „puikios nuotaikos“.

Vis dėlto jis prisiminė: „Kai išeidinėjo, ji pasakė, kad jaučiasi šiek tiek blogai. Pasakiau jai likti su mumis, tačiau ji norėjo grįžti namo.

Šeima yra sukrėsta. Mes ją mylėjome ir ji buvo reta būtybė, kurią mylėjo kamera.“

Charlotte sesuo Lisa Coleman sakė, kad žvaigždė mirė nuo rimto astmos priepuolio, o jos inhaliatorius buvo rastas viršuje esančiame kambaryje.

„Ji bus labai pasiilgta, mes ją be galo mylime. Mano mama yra labai labai sukrėsta“, - kalbėjo velionės sesuo.

Ch.Coleman bičiulis R.Gilchristas pridūrė: Ji buvo puiki komedijų aktorė. Manau, kad ji būtų tapusi britiškąja Shirley MacLaine versija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas