Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sūnų myluojančios Ivankos Trump nuotrauka sukėlė pasipiktinimų bangą internete

Ivanka Trump pirmadienį sukėlė pasipiktinimo bangą internete, paskelbusi nuotrauką, kurioje ji myluoja savo sūnų, visuomenėje augant nepasitenkinimui dėl vyriausybės politikos, leidžiančios atskirti dokumentų neturinčių migrantų vaikus nuo jų tėvų.
Ivanka Trump su sūnumi
Ivanka Trump su sūnumi / Socialinių tinklų nuotr.

Vyriausioji JAV prezidento Donaldo Trumpo duktė ir jo patarėja prie sekmadienį paskelbtos nuotraukos pridėjo užrašą: My <3! #SundayMorning (Mano <3! #SekmadienioRytas).

Jos kritikai suskubo priminti jai „nulinės tolerancijos“ politiką, apie kurią anksčiau šį mėnesį paskelbė generalinis prokuroras Jeffas Sessionsas. Pagal šią tvarką, pasienio saugumo agentai turi teisę atimti vaikus iš tėvų, kurie nelegaliai patenka į Jungtines Valstijas.

My ♥️

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Tokie vaikai yra apgyvendinami vaikų namuose, tačiau Sveikatos apsaugos ir socialinių tarnybų departamento aukšto rango pareigūnas Stevenas Wagneris praėjusį mėnesį Kongreso komitetą informavo, kad vyriausybė „negalėjo tiksliai nustatyti 1 475 nepilnamečių buvimo vietos“, pabandžiusi susisiekti su jų globėjais per paskutinius tris 2017 metų mėnesius.

„Ar ne geriausia glausti savo mažylius prie savęs, žinant, kur jie yra, (žinant), kad jie saugūs tavo glėbyje? Taip geriausia. GERIAUSIA. Argi ne, Ivanka? Argi ne?“ – parašė komikas Pattonas Oswaltas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Tai taip nejautru, žiūrint į augantį visuomenės nepasitenkinimą dėl jėga iš tėvų glėbio išplėšiamų vaikų pasienyje – žvėrišką politiką, kurios viena rėmėjų yra Ivanka Trump“, – pridūrė Londono ekonomikos mokyklos politologas Brianas Klaasas.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Ivanka Trump ir Jaredas Kushneris su sūnumi bei Tiffany Trump
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Ivanka Trump ir Jaredas Kushneris su sūnumi bei Tiffany Trump

Daug kas po nuotrauka pridėjo grotažymę #WhereAreTheChildren (#KurTieVaikai).

Savo ruožtu D.Trumpas savo šeštadienio žinutėje tviteryje dėl „siaubingo įstatymo“ apkaltino demokratus. Nors nėra jokio tokius veiksmus numatančio įstatymo ir lieka neaišku, ką prezidentas turėjo galvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas