Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedų didžėjaus Avicii laidotuvės bus privačios: dalyvaus tik artimiausi žmonės

Velionio švedų didžėjaus ir muzikos prodiuserio Avicii šeima antradienį pranešė, kad jo laidotuvės bus privačios.
Avicii
Avicii / „Scanpix“ nuotr.

Antradienį paskelbtame Avicii šeimos pranešime sakoma, kad laidotuvėse dalyvaus tik „artimiausi žmonės“. Šeima prašo žiniasklaidos gerbti jos sprendimą.

Daugiau informacijos apie laidotuves pateikta nebus, priduriama pranešime.

28 metų didžėjus, kurio tikrasis vardas yra Timas Berglingas, balandžio 20 dieną buvo rastas negyvas Muskate, Omane, kur atostogavo.

Jo mirtis sukrėtė visą muzikos pasaulį ir nuliūdino milijonus gerbėjų, kurių jaunas šokių muzikos kūrėjas turėjo visame pasaulyje.

Didžėjaus šeima netrukus kreipėsi į sūnaus gerbėjus ir išplatino dar vieną pranešimą. Jie paviešino ilgą laišką ir prakalbo apie sunkumus, kuriuos teko patirti Avicii. Šeima atskleidė, kad muzikantas iš gyvenimo pasitraukė pats.

Avicii buvo nominuotas keliems muzikiniams apdovanojimams „Grammy“, buvo populiarus tarp JAV radijo klausytojų, dalyvaudavo muzikos festivaliuose visame pasaulyje.

2016 metais jis pribloškė gerbėjus, kai būdamas vos 26-erių nusprendė nebegastroliuoti. Tačiau vėliau jis sugrįžo į įrašų studiją.

Avicii buvo tarp pirmųjų didžėjų, pavertusių elektroninę šokių muziką pagrindinės srovės dalimi. Jis bendradarbiavo su tokiomis žvaigždėmis kaip Madonna ir „Coldplay“.

Avicii anksčiau yra sirgęs ūminiu pankreatitu, prie kurio prisidėjo jo nesaikingas alkoholio vartojimas. 2014 metais jam buvo pašalinta tulžies pūslė bei apendiksas, ir jam teko kuriam laikui nutraukti savo pasirodymus.

Vida Press nuotr./Avicii ir Madonna (2012 m.)
Vida Press nuotr./Avicii ir Madonna (2012 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas