Sveikuolių pusryčiai: ką valgo žymūs veganai

Didžiulė armija Visi eina iš proto dėl sveiko gyvenimo būdo: išbando įvairias dietas, valo organizmą, atranda laiko jogai arba tiesiog pakeičia gyvenimo būdą ir tampa vegetarais, o gal net – veganais.
Carrie Underwood, Lea Michele, Billas Clintonas ir Alicia Silverstone
Carrie Underwood, Lea Michele, Billas Clintonas ir Alicia Silverstone / „Scanpix“/Žmonės.lt nuotr.

Daugeliui atrodo, kad atsisakius mėsos, pusryčiams teks valgyti tik įvairiai pagamintus kiaušinius, dribsnius su sojos pienu ar jogurtu, pagardintu vaisiais bei uogomis. Žymūs žmonės pasidalijo savo pusryčių receptais.

Lea Michele

Lea Michelle
Lea Michele

Aktorė yra aktyvi gyvūnų teisių gynėja, todėl džiaugiasi veganiška mityba. Kalbėdama su žurnalo „Women‘s Health“ žurnaliste, Lea pasakojo, kad tipiški jos pusryčiai yra avižiniai dribsniai su sojos pienu arba tofu su padažu bei avokadu.

Billas Clintonas

Billas Clintonas
Billas Clintonas

Buvusio JAV prezidento veganizmo istorija – viena labiausiai įkvepiančių. 2010 metais atsisakęs mėsos ir pieno produktų Billas atsikratė daugiau nei 13 kilogramų. Viename interviu jis atskleidė, kad kiekvieną rytą valgo vis tuos pačius pusryčius: kokteilį iš migdolų riešutų pieno, šviežių uogų, pieno miltelių be baltymų ir grūsto ledo.   

Ellen DeGeneres

 Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres

Garsi komikė ir laidų vedėja veganizmu susižavėjo seniai. Net tuokdamasi Ellen pasirūpino, kad visi vestuvių patiekalai būtų veganiški. Šiuo metu viena moters blogo skiltis yra skirta sveiko gyvenimo būdo propagavimui. Ellen su skaitytojais nuolat pasidalija mėgstamiausiais veganiškų patiekalų receptais. Rytą laidų vedėja pradeda valgydama blynelius iš avižinių dribsnių ir bananų.

Alicia Silverstone

Alicia Silverstone
Alicia Silverstone

Aktorė tapo vegane iš karto po to, kai nusifilmavo kino juostoje „Clueless“, rašo Oprah.com. Ji teigia, kad pakeitus mitybą, pagerėjo jos miego kokybė, padidėjo energijos kiekis ir sustiprėjo nagai. Alicia net yra išleidusi veganiškų patiekalų receptų knygą „The Kind Diet“, kurioje pasakoja, kodėl kiekvieną rytą pradeda valgydama šiltą avižinę košę. Aktorė ne vienerius metus pusryčiams renkasi sojų ir saldžių daržovių košę.

Carrie Underwood

Carrie Underwood
Carrie Underwood

Nors atlikėja yra kilusi iš Nešvilio, kuris garsėja gardžiais mėsos didkepsniais, ne vienerius metus ji buvo vegetarė, o neseniai tapo ir vegane. Rytą kantri muzikos atlikėja pradeda nuo tofu, kurį patiekia su svogūnais, paprikomis ir špinatais, sumaišiusi produktus dar pagardina padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs