Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ta akimirka, kai 16-metė aktyvistė pamato D.Trumpą: internetas sprogsta nuo memų

Klimato kaitos aktyvistės Gretos Thunberg žvilgsnis į Jungtinių Tautų viršūnių susitikimą atvykstantį Donaldą Trumpą tapo socialinių tinklų memu.

Pirmadienį 16-metė švedė Niujorke susirinkusius šalių delegatus savo emocingoje kalboje apkaltino pavogus iš jos „svajones ir vaikystę“. Tačiau internautų dėmesį ne ką mažiau patraukė Gretos žvilgsnis, kuriuo ji palydėjo į susitikimą atvykusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

JAV vadovui įžengus į patalpą, žurnalistai nuo šiek tiek atokiau stovėjusios G.Thunberg kameras ir fotoaparatus atsuko į D.Trumpą. Tiesa, operatoriams pavyko įamžinti piktą 16-metės prezidentui skirtą žvilgsnį.

Netrukus socialiniuose tinkluose pasirodė pirmieji memai, susiję su jaunąja aktyviste ir jos galingiausiam pasaulio žmogui skirtu pykčio persmelktu žvilgsniu.

Kai kurie internautai juokavo, kad tokiu žvilgsniu, kokiu D.Trumpą palydėjo G.Thunberg, jie nužvelgtų tik didžiausią savo priešą, kiti teigė, kad švedė taip žvelgė į jo „tamsią, tuščią sielą“.

Vienas internautas parodė, ką galbūt tą akimirką mąstė 16-metė. Minties burbule jis įraše: „Sudeginčiau tave (omenyje turima kritiką – red. past.), bet esu aplinkosaugininkė ir nedeginu šiukšlių.“

Kažkas parodė, kaip į juos reaguoja picų mėgėjai, kai sužino, kad ant picos kaip vieną iš ingredientų jie deda ananasus. Tam puikiai tiko G.Thunberg neapykantą D.Trumpui atvaizdavęs švedės žvilgsnis. Kiti JAV prezidentą pavaizdavo kaip dinozaurus, o paauglę – juos sunaikinusį asteroidą.

Buvo ir tokių, kurie sakė, jog stiprus jaunosios aktyvistės žvilgsnis jiems suteikė energijos ištverti sunkų pirmadienį, kitiems tai kol kas buvo geriausia šių metų akimirka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas