Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 11 /17:20

Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas nuteistas kalėti 23 metus

Buvęs Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas trečiadienį grįžo į Niujorko teismą, kuriame paskelbta, kokia bausmė laukia kažkada įtakingo kino prodiuserio, praėjusį mėnesį pripažinto kaltu dėl pirmo laipsnio seksualinio užpuolimo ir trečio laipsnio išžaginimo.
Harvey Weinsteinas
Harvey Weinsteinas / „Scanpix“ nuotr.

Vasarį jis buvo pripažintas kaltu dėl to, kad 2006-aisiais savo bute Niujorke privertė oraliniu būdu su juo santykiauti buvusią prodiuserio padėjėją Mimi Haleyi, o 2013-aisiais išžagino buvusią aktorę Jessicą Mann.

Jis buvo išteisintas dėl sunkiausių kaltinimų grobuonišku seksualiniu užpuolimu.

Abi moterys, dėl kurių seksualinio užpuolimo ir išžaginimo H.Weinsteinas buvo nuteistas, turėtų pasirodyti teisme prieš skelbiant bausmę. Buvęs prodiuseris taip pat turėjo teisę pasisakyti.

Dėl pirmo laipsnio seksualinio užpuolimo jam grėsė nuo penkerių iki 25 metų nelaisvės, o už trečio laipsnio išžaginimą numatyta maksimali ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

Trečiadienio popietę paskelbta, kad Harvey Weinsteinas nuteistas kalėti 23 metus. Tokį nuosprendį po jausmingų Holivudo magnatu tituluojamo kaltinamojo kalbų paskelbė teisėjas Jamesas Burke'as.

Po sprendimo H.Weinsteiną ginanti komanda patvirtino, kad sprendimą skųs. Jo advokatė Donna Rotunno prašys trumpesnės bausmės dėl „ilgo sąrašo ligų“.

„H.Weinsteinas turi daugybę ligų, daugelis iš ligų yra susijusios su jo psichine sveikata, kuri yra labai prasta“, – teigė advokatė, pridūrusi, kad bausmė turėtų būti sumažinta ir dėl kitų sveikatos problemų. Teigta, kad H.Weinsteino šeimoje yra ne vienas asmuo, susiduriantis su širdies problemomis, o netekus laisvės esą būtų apribota ir galimybė sulaukti tinkamo gydymo.

Prieš paskelbiant nuosprendį H.Weinsteinas kreipėsi į teisėją, teigdamas, kad jaučia „didelį apmaudą dėl to, ką teko patirti jo aukoms“.

Los Andželo prokurorai yra jam pateikę atskirus kaltinimus nederamu lytiniu elgesiu. Dar prieš teismą teisėjas paskelbė, kad nuo šiol H.Weinsteinas bus užregistruotas kaip seksualinis priekabiautojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas