Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trileryje „Senatvė“ šeimos atostogos paplūdimyje tampa tiksinčia laiko bomba

Įprastai siaubas paplūdimyje yra susijęs su gyvais padarais – nuo ryklių, tokiuose filmuose, kaip „Nasrai“ (angl. „Jaws“) ar „Gelmėje“ (angl. „The Shallows“), iki monstrų, kaip kino studijos „Blumhouse“ filme „Brangioji“. Tačiau vizionieriaus režisieriaus M. Night Shyamalan naujausiame psichologiniame siaubo trileryje „Senatvė“ (angl. „Old“) tas monstras, pasirodo, yra pati laiko tėkmė.
Filmas „Senatvė“
Filmas „Senatvė“ / Universal Pictures International nuotr.

Paremtas pagal Pierre-Oscar Lévy ir Frederick Peeters romaną „Smėlio pilis“ (angl. „Sandcastle“), naujausias kultinio režisieriaus darbas išlaiko paprastą koncepciją: atostogaujanti šeima vieną dieną praleidžia tropiniame paplūdimyje, kuriame jie pradeda greitai senti, tarsi susidurdami su mirties šmėkla žvelgdami vienas į kito akis.

VIDEO: SENATVĖ | Kinuose nuo liepos 23 d. | Oficialus anonsas [HD] | 2021

Filmo „Senatvė“ anonsas leidžia daryti prielaidą, kad šią vasarą kinuose pasirodysiantis siaubo trileris ir jame slypinti piktybiška jėga garantuos žiūrovams šiurpuliukus per visą kūną.

Svarbiausia trilerio „Senatvė“ scenarijaus dalis tikrai kelia šiurpą – tėvus vaidinantys Gael García Bernal ir romantinės dramos „Nematomas siūlas“ (angl. „Phantom Thread“) žvaigždė Vicky Krieps yra priversti stebėti, kaip jų maži vaikai per kelias valandas tampa paaugliais, o jie patys sensta ir jų oda raukšlėjasi vis labiau kiekvieną minutę.

Universal Pictures International nuotr./Filmas „Senatvė“
Universal Pictures International nuotr./Filmas „Senatvė“

Tarp įspūdingo šio kolektyvo aktorių taip pat vaidina romantinės dramos „Mažosios moterys“ (angl. „Little Women“) žvaigždė Eliza Scanlen, siaubo dramos „Paveldėtas“ (angl. „Hereditary“) aktorius Alex Wolff, karinės dramos „Zuikis Džodžo“ (angl. „Jojo Rabbit“) žvaigždutė Thomasin McKenzie bei draminio serialo „Dingę“ (angl. „Lost“) aktorius Ken Leung. M. Night Shyamalan pats sukūrė scenarijų, taip pat režisavo ir prodiusavo filmą.

Daugelis kino kritikų tikisi, kad šis siaubo trileris pratęs sėkmingą M. Night Shyamalan sugrįžimą į didįjį kiną – po kelių nesėkmingų projektų, pastaraisiais metais režisierius sukūrė įdomių ir šiurpą keliančių filmų, pradedant nuo siaubo filmo „Viešnagė“ (angl. „The Visit“) ir baigiant grįžimu į „Nepalaužiamasis“ (angl. „Unbreakable“) pasaulį, sėkmingai užbaigiant trilogiją su filmais „Skilimas“ (angl. „Split“) bei „Stiklas“ (angl. „Glass“).

Ar psichologinis siaubo trileris „Senatvė“ taps dar viena M. Night Shyamalan sėkme, sužinosime kinuose nuo liepos 23 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas