Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Triušio Piterio“ antroje dalyje – rimti dalykai vaikams suprantamiausia kalba

Kaip mažiesiems papasakoti apie svarbius mūsų gyvenime vykstančius dalykus taip, kad šie ne tik rastų kantrybės sulaukti sakinio pabaigos neužmigus, bet ir suprastų informaciją? Apie tai parašyta nesuskaičiuojama galybė knygų. Tačiau kam pasakoti, jei galima parodyti? Būtent ši mintis ramybės kurį laiką nedavė animuotos juostos visai šeimai „Triušis Piteris“ kūrėjams.
„Triušis Piteris 2: pabėgimas“
„Triušis Piteris 2: pabėgimas“ / Clinic 212 nuotr.

Sau jie išsikėlė vieną labai svarbų tikslą: padaryti taip, kad filmo tęsinys taptų ne tik puikia pramoga kino salėse, bet ir lengvai suprantama pamoka mažiesiems žiūrovams apie socialinį atsakingumą. Kaip filmo autoriams pavyko rimtus dalykus papasakoti filmo kalba, pamatysime jau birželio 11 dieną garsių aktorių lietuviškai įgarsintoje kompiuterinių efektų juostoje visai šeimai „Triušis Piteris 2: pabėgimas“.

„Ne vienas iš mūsų komandos yra susidūręs su nejaukiu iššūkiu savo atžaloms suprantamai ir dar teisingai atsakyti į klausimus apie šiukšlių rūšiavimo prasmę, kodėl gyvūnus reikia gerbti ne mažiau už žmones ar, pavyzdžiui, kokią žalą kartais net to nenutuokdami darome gamtai.

Šį daugelį tėvų kankinantį galvos skausmą gerokai palengvina bendravimas su vaiku jo paties kalba. Žaidimais, pasakomis, galbūt konkrečiais kaimynų ar draugų pavyzdžiais. Esu įsitikinęs, kad lengviausia vaikams į jų sudėtingus klausimus atsakyti jiems to net nenutuokiant: kol šie seks triušio Piterio nuotykius, kartu gaus atsakymus ir į mano paminėtus klausimus“, – sako režisierius Willas Gluckas.

Filmo anonsas:

VIDEO: Animacinis filmas šeimai TRIUŠIS PITERIS 2: PABĖGIMAS - greitai kinuose

„Triušis Piteris 2: pabėgimas“ pasakos apie šio vaikams jau pažįstamo ilgaausio herojaus per pastaruosius porą metų aukštyn kojomis apsivertusį gyvenimą. Bičiuliai Bėja ir Tomas susituokė ir sukūrė savo šeimą, o Bėjos surašytos istorijos apie išdaigininką triušiuką bei jo draugus išpopuliarėjo, todėl pats Piteris tapo tikra žvaigžde.

Suprasdamas, kad daro didžiulę įtaką aplinkiniams, o žinomumas įpareigoja, Piteris ima elgtis oriau ir stengiasi susilaikyti nuo sau įprastų šunybių. Tačiau bičiuliai jo nauju įvaizdžiu netiki.

Įskaudintas triušiukas nusprendžia, kad jam bus geriau be visų šitų nesąmonių ir, palikęs mylimus namus bei atsidavusius draugus, iškeliauja į miestą. Ten Piterio laukia daugybė nuotykių, netikėtos pažintys, sunkūs išbandymai ir linksmas chaosas, kurį ilgaausis, pats to nenorėdamas, kažkokiu būdu sugeba sukelti.

Clinic 212 nuotr./„Triušis Piteris 2: pabėgimas“
Clinic 212 nuotr./„Triušis Piteris 2: pabėgimas“

Gražių dalykų mokantis filmas „Triušis Piteris 2: pabėgimas“ mūsų šalies kino ekranuose pasirodys dubliuotas lietuviškai. Savo balsus juostos herojams paskolino Vytautas Rašimas, Neringa Nekrašiūtė, Džiugas Siaurusaitis, Aistė Lasytė, Lina Rastokaitė, Dainius Kazlauskas bei kiti garsūs aktoriai. Prie jų šįkart sutiko prisijungti ir žinomas žurnalistas, keliautojas, TV laidų vedėjas Orijus Gasanovas.

„Triušis Piteris 2: pabėgimas“ kinuose – nuo birželio 11 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas