Iš Turkijos kilęs Nusretas Gökçe 2017-aisiais tapo interneto sensacija ir šiuo metu turi daugiau nei 39 milijonus sekėjų, o praėjusį mėnesį Londone jis atidarė savo pirmą prabangų kepsnių restoraną „Nusr-Et Steakhouse“.
Dabar internete žaibiškai išplito vieno restorano svečio sąskaita, iš kurios matyti, jog jis su trimis draugais už vakarienę sumokėjo 37 023 £.
Nors kepsniai jiems atsiėjo 850 £, brangiausiai kainavo alkoholiniai gėrimai. Ketveriukė užsisakė 1996 m. „Petrus“ vyno butelį už 9100 £, o tada – dar du butelius 2003 m. „Petrus“ vyno net už 19 900 £. Jei to būtų negana, draugai pasiėmė ir 2006 m. „Dom Perignon“ rožinio vyno „vos“ už 1620 £.
Iš viso alkoholiniai gėrimai jiems atsiėjo 30 620 £ – panašiai kaip įnašas nedidelio namo paskolai. Jeigu draugai būtų gėrę tik vandenį, tokia vakarienė jiems kainuotų „tik“ 1574 £, bet tai vis tiek yra daugiau, nei daugelis mūsų esame išleidę vakarienei.
Na, o žmonės nebūtų žmonės, jeigu nesipiktintų tokiomis kainomis. „Tai yra pasibjaurėtina“, „visiška nesąmonė“ – internautų komentarus cituoja portalas „Manchester Evening News“.
Beje, paties restorano internetinėje svetainėje patiekalų kainų nerasite. Vis dėlto, jei tikėsime internete atsidūrusia sąskaita, „Salt Bae“ restorane sumokėsite mažiausiai 11£ už „Red Bull“ skardinę, 200 £ už keturis turkiškus pyragėlius ir 850 £ už jautienos kepsnį.
Kaip aukso dulkėmis apibarstytą kepsnį patiekia pats „Salt Bae“, galite pamatyti čia: