Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Venecijos kino festivalio apdovanojimas už gyvenimo pasiekimus įteiktas „Egzorcisto“ kūrėjui Williamui Friedkinui

Ketvirtadienį Venecijos kino festivalio organizatoriai JAV kino kūrėjui Williamui Friedkinui, kuris kino žiūrovus vertė stingti iš siaubo su savo „Egzorcistu“ (org. „The Exorcist“), įteikė apdovanojimą už gyvenimo pasiekimus.
Williamas Friedkinas
Williamas Friedkinas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinas

Novatoriškas 1973 metų „Egzorcistas“ buvo nominuotas dešimčiai „Oskarų“ ir du jų laimėjo. W.Friedkinas taip pat gavo geriausio režisieriaus „Oskarą“ už „Prancūzų ryšininką“ (org. „The French Connection“).

2011-aisiais Venecijos kino festivalyje buvo pristatytas naujausias jo filmas, juodoji komedija „Žudikas Džo“ (org. „Killer Joe“). Šiemet trečiadienį prasidėjusiame festivalyje demonstruojama restauruota 1977-ųjų trilerio „Kerėtojas“ (org. „Sorcerer“) versija.

Festivalio organizatoriai, skyrę 78-erių W.Friedkinui „Aukso liūtą už gyvenimo pasiekimus“, liaupsino Čikagoje gimusį režisierių, prodiuserį ir scenaristą už tai, kad jis „iš esmės išrado šiuolaikinį blokbasterį“.

„Williamas Friedkinas labai prisidėjo prie Amerikos kino, laikomo naujuoju Holivudu, visapusiško atsinaujinimo“, – sakoma festivalio interneto svetainėje.

Dešimtajame dešimtmetyje jis savo dėmesį skyrė operų pastatymams, pavyzdžiui, Giuseppe Verdi „Aidos“ Italijoje ir Camille'io Saint-Saenso „Samsono ir Dalilos“ Izraelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas