Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje šėlo sunkiojo metalo grupė „Soulfly“

Penktadienio vakarą, sausakimšame sostinės „New York“ klube pasirodė jau trečią kartą Lietuvoje besilankanti sunkiojo metalo grupė iš JAV „Soulfly“.
Akimirka iš „Soulfly“ koncerto
Akimirka iš „Soulfly“ koncerto / Martyno Siruso nuotr.

Grupę 1996 metais įkūrė legendinis brazilų muzikantas Maxas Cavalera. Tas pats M.Cavalera, kartu su broliu Igoriu dar 1984 metais Brazilijoje įkūrė metalo grupę „Sepultura“ (port. „Kapas“).

Muzikantų kūrybai įtaką darė sunkiosios muzikos klasikai: „Black Sabbath“, „Motorhead“, „Iron Maiden“, tačiau išgirdę JAV grupės „Venom“ kūrybą, muzikantai pasuko kur kas sunkesnių kompozicijų link ir tai buvo jų kelias į sėkmę.

1996 metais, dėl nesutarimų su kitu grupės nariu A.Kisseriu grupės vadybos klausimais Maxas Cavalera paliko grupę, persikraustė į JAV ir ten sukūrė naują muzikinį kolektyvą „Soulfly“.

Grupės pavadinimas („Sielos skrydis“) pasirinktas neatsitiktinai – pirmuosiuose grupės dainų tekstuose vyravo religinė tematika.

Grupė jau išleidusi 5 albumus, tačiau koncertuose atlieka ne tik savo naujas dainas, bet ir kūrinius iš senojo „Sepultura“ repertuaro. Todėl klausytojai Vilniuje galėjo išgirsti gerbėjų ypač mylimas „Teritory“, „Roots“, „Arise“ dainas.

„Soulfly“ pasirodymą apšildė grupės „Incite“ ir „Lody Kong“, kuriose taip pat groja M.Cavalera klano atstovai: Richie Cavalera, Igoris Cavalera Jr ir Zyonas Cavalera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas