Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 06

„Žiedų valdovo: Galios žiedų“ recenzija: brangiausias istorijoje, bet ar didelės vertės?

Ką galima nusipirkti už kelis šimtus milijonų dolerių? Seriale „Žiedų valdovas: Galios žiedai“, kurio premjera įvyko ketvirtadienio vakarą per „Amazon Prime Video“, galima nusipirkti daug didybės: prabangius kraštovaizdžius, didingus ir požeminius rūmus, orkus, chaotiškus mūšius ir net, tarsi norint pasiųsti žinutę dabartiniams serialo konkurentams fantastikos žanre, grėsmingų drakonų raižomą dangų. Brangiausio televizijos istorijoje serialo kainos etiketė aiškiai matoma. (Tiksli Jeffo Bezoso lėšų suma, išleista „Galios žiedams“, ataskaitose skiriasi, tačiau sutariama, kad už ją Smogas galėtų patogiai išsimiegoti).
Kadras iš serialo „Žiedų valdovas: Galios žiedai“
Kadras iš serialo „Žiedų valdovas: Galios žiedai“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Už pinigus negalima nusipirkti įkvėpimo. Augant franšizės pagrindu veikiančiai televizijai, paprastai siekiama priešingo tikslo: jūs perkate teises, kad milijonams gerbėjų suteiktumėte dar vieną porciją to, ką jie jau suvalgė.

„Scanpix“/AP nuotr./Kadras iš serialo „Žiedų valdovas: Galios žiedai“
„Scanpix“/AP nuotr./Kadras iš serialo „Žiedų valdovas: Galios žiedai“

„Galios žiedai“ šioje vietoje nėra išskirtiniai. Seriale laikrodis atsukamas tūkstančius metų atgal prieš J.R.R.Tolkieno trilogijos „Žiedų valdovas“ ir Peterio Jacksono filmų ekranizacijų įvykius, į laikmetį, kai buvo nukalti lemtingi stebuklingi daikteliai, kurie yra serialo pavadinime. Pirmasis sezonas siūlo gerbėjams puikiai sustyguotas gerai pažįstamų detalių versijas: šaudymą iš lanko, kivirčus tarp elfų ir nykštukų, kylantį blogį, net viliojantį prakeiktą artefaktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas