Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žmonės, išpopuliarėję jau po mirties: vieno tragedija sutapo su premjeros data

Kai kurie žmonės visą gyvenimą praleidžia siekdami šlovės ir miršta nežinomybėje, o jų indėlis yra tinkamai neįvertinamas, kad ir ką jie bandytų sukurti. Tačiau tai nebūtinai trukdo jiems vėliau tapti garsiais pramogų industrijos atstovais. Nors tai nutinka retai, yra keletas žmonių, kurie labiausiai išgarsėjo jau po to, kai iškeliavo iš šio pasaulio, net nežinodami, kokį poveikį jie turės visuomenei.
Bruce Lee, Stiegas Larssonas, Jamesas Deanas
Bruce'as Lee, Stiegas Larssonas, Jamesas Deanas / Vida Press ir Instagram nuotr.

Nickas Drake'as

Nepaisant to, kad tuo metu Nickas Drake'as buvo mažai pastebimas, vėliau jis buvo pripažintas vienu geriausių 7–8 dešimtmečių folkloro muzikantų, o visi trys jo albumai laikomi tikra žanro klasika. Deja, dėl drovumo ir nenoro koncertuoti gyvai apie N.Drake'ą mažai kas žinojo, kai vyras buvo gyvas, o nė vienas jo albumas per visą jo gyvenimą nebuvo parduotas didesniu nei 5000 egzempliorių tiražu. Galiausiai Nicko puolė į gilią depresiją, kuri baigėsi jo savižudybe 1974 m.

Instagram nuotr./Nickas Drake'as
Instagram nuotr./Nickas Drake'as

Po muzikanto mirties britų įžymybės Robertas Smithas, Peteris Buckas skyrė jam pagyras, o 1999 m. pasirodžiusi „Volkswagen“ televizijos reklama milijonams pristatė jo dainą „Pink Moon“. Kai žmonės išgirdo N.Drake'o muziką, jie masiškai pradėjo pirkti jo albumus. Šiuo metu Nicko muzikos albumų parduota daugiau nei 2 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas