Ingredientai
- Miltai 240 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. nubrauktų
- Jogurtas 200 ml natūralaus (galima pakeisti kefyru ar rūgpieniu)
- Aliejus 100 ml
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį žievelių ir 2 valg. š. - sulčių
- Aguonos 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
- Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
- Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
- Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu.
- Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi arba apliekite citrininiu glajumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita