Jamie Oliverio kiaulienos marinato receptas

Dar neturite savo mėgstamo marinato recepto? Tuomet dalinamės ypatingu didžiojo virtuvės šefo Jamie Oliverio marinato receptu kiaulienai. Išmėginkite – tikrai patiks.
Kiaulienos kepsnys
Kiaulienos kepsnys / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 4 kiaulienos išpjovos juostelių, kiekviena po 400 g svorio,
  • 1 arb. š. pankolio sėklų,
  • ½ arb. š. kumino sėklų,
  • 2 gvazdikėlių,
  • 1 valg. š. rūkytos paprikos miltelių,
  • 1 apelsino žievelės bei sulčių,
  • 4 česnako skiltelių,
  • 1 pundelio šviežių čiobrelių,
  • 150 ml kokybiško pomidorų padažo,
  • 6 valg. š. balzaminio acto,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Prieskonių grūstuvėje sugrūskite 1 arb. š. pankolio sėklų, ½ arb. š. kumino sėklų ir 2 gvazdikėlius.

Gautą mišinį sumaišykite su 1 valg. š. rūkytos paprikos miltelių ir 1 apelsino tarkuota žievele bei sultimis.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 4 česnako skilteles, taip pat susmulkinkite nedidelį pundelį šviežių čiobrelių ir sumaišykite su prieskonių mišiniu.

Pridėkite 150 ml kokybiško pomidorų padažo ir 6 valg. š. balzaminio acto, viską sumaišykite.

Kiaulienos juosteles apibarstykite maltais juodaisiais pipirais ir jūros druska. Tada apipilkite paruoštu marinatu (palikite keletą šaukštų glazūrai) ir gerai ištrinkite mėsą.

Palikite mėsą marinuotis mažiausiai valandą, o geriausiai – per naktį.

Kepkite ir ragaukite - gardumėlis, tiesa?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais