Reikės:
- 4 kiaulienos išpjovos juostelių, kiekviena po 400 g svorio,
- 1 arb. š. pankolio sėklų,
- ½ arb. š. kumino sėklų,
- 2 gvazdikėlių,
- 1 valg. š. rūkytos paprikos miltelių,
- 1 apelsino žievelės bei sulčių,
- 4 česnako skiltelių,
- 1 pundelio šviežių čiobrelių,
- 150 ml kokybiško pomidorų padažo,
- 6 valg. š. balzaminio acto,
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Prieskonių grūstuvėje sugrūskite 1 arb. š. pankolio sėklų, ½ arb. š. kumino sėklų ir 2 gvazdikėlius.
Gautą mišinį sumaišykite su 1 valg. š. rūkytos paprikos miltelių ir 1 apelsino tarkuota žievele bei sultimis.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 4 česnako skilteles, taip pat susmulkinkite nedidelį pundelį šviežių čiobrelių ir sumaišykite su prieskonių mišiniu.
Pridėkite 150 ml kokybiško pomidorų padažo ir 6 valg. š. balzaminio acto, viską sumaišykite.
Kiaulienos juosteles apibarstykite maltais juodaisiais pipirais ir jūros druska. Tada apipilkite paruoštu marinatu (palikite keletą šaukštų glazūrai) ir gerai ištrinkite mėsą.
Palikite mėsą marinuotis mažiausiai valandą, o geriausiai – per naktį.
Kepkite ir ragaukite - gardumėlis, tiesa?