Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Kaip gaminti
- Nuplautus burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite (arba stambiai sutarkuokite).
- puodą supilkite vandenį, actą, suberkite visus prieskonius ir užvirinkite.
- Suverskite burokėlius, vėl užvirinkite. Iš užkaitinto mišinio išgriebkite laurų lapus ir pipirų žirnelius.
- Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.
Taip paruošti burokėliai labai tinka sriuboms, šaltibarščiams, garnyrui.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Suskleisti
Receptas: Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 /
37
Receptas
Kaip gaminti
- Burokėlius nuplaukite ir išvirkite. Nulupkite ir sutrinkite stambia trintuve arba supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Susmulkintas daržoves sumaišykite, sukrėskite į stiklainius. Į puodą supilkite marinato produktus, kaitinkite, kol ištirps medus.
- Užpilkite ant daržovių stiklainiuose. Sandariai uždarykite, laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Suskleisti
Receptas: Burokėliai, marinuoti svarainių sultyse
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 /
78
Receptas
Kaip gaminti
- Burokėlius sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į stiklainius.
- Užpilkite iš likusių recepto sudedamųjų dalių pagamintu verdančiu marinatu ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Suskleisti
Receptas: Burokėliai, marinuoti su kmynais ir bazilikais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 /
28
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 400.00 g
Kaip gaminti
- Vandenyje virkite burokėlius, kol suminkštės.
- Nuskuskite burokėlius ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
- Aliejuje švelniai pakepinkite kmynus, suberkite supjaustytus burokėlius ir kepkite dar 5 min. Paskaninkite SANTA MARIA akmens druska.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies, užberkite iš anksto sukapotų bazilikų ir išmaišykite.
- Mišinį su aliejumi supilkite į stiklainį.
„Santa Maria“ receptas.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite.
- Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską, aliejų, sudėkite laurų lapelius ir pipirus. Užvirkite.
- Supilkite actą ir sumeskite sutraiškytas nulupto česnako skilteles. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir ant viršaus uždėkite lėkštę.
- Lengvai spustelėkite ranka – kad virš lėkštės atsirastų šiek tiek skysčio.
- Palikite parai kambario temperatūroje. Kitą dieną jau galite valgyti. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Suskleisti