„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa

Jeigu norisi nesaldžių blynų – išmėginkite lietinius su mėsa. 15min skaitytoja Aurelija dalinasi jų receptu.
Uršulės lietinių suktinukai su malta mėsa
Uršulės lietinių suktinukai su malta mėsa / Asmeninio arch. nuotr.

Pirmiausia pasiruošiame maltos mėsos įdarą, pievagrybių padažą, išsikepame lietinius.

Maltos mėsos įdarui reikės:

  • 400 g kiaulienos faršo,
  • 100 g svogūnų,
  • 5 g česnakų,
  • 90 g smulkintų pomidorų,
  • 30 g aliejaus kepimui,
  • Druskos, pipirų.

Gaminimas:

Svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje. Dedame kiaulienos faršą, smulkintą česnaką ir kepiname apie 15 min. Po to dedame kubeliais smulkintus blanširuotus (be odelės) pomidorus, pabarstome druska, pipirais ir troškiname kol nugaruoja skystis (apie 10 min.) Nukeliame ir atvėsiname įdarą.

Pievagrybių padažui reikės:

  • 150 g pievagrybių,
  • 75 g svogūnai valyti,
  • 20 g sviesto,
  • 10 g aliejus kepimui,
  • 150 g grietinėlės 35 proc. riebumo,
  • 25 g grietinės 30 proc.,
  • druskos, pipirų,
  • 5 g krapų.

Gaminimas:

Pievagrybius supjaustome riekelėmis, svogūnus pjaustome pusžiedžiais. Viską pakepiname ant sviesto ir aliejaus apie 6 min. Pilame grietinėlę ir patroškiname 10 min., kol grietinėlė sutirštės. Dedame grietinę, prieskonius, druską. Užviriname. Sudedame smulkintus krapus ir nukeliame atvėsinimui.

1 porcijai pagaminti reikės:

  • 2 lietinių,
  • 90 g maltos mėsos įdaro,
  • 30 g kietojo sūrio,
  • 120 g pievagrybių padažo,
  • Žalumynų (papuošimui).

Gaminimas:

Į lietinių vidurį per visą plotį dedame įdarą, užberiame kietuoju sūriu ir pašlakstome pievagrybių padažu. Susukame lietinius standžiu voleliu ir tuomet susukame į sraigės formos ritinėlį. Persmeigiame mediniu iešmeliu.

Ant lietinių viršaus užberiame tarkuoto kietojo sūrio ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Išimame iš orkaitės ir dedame lietinius į lėkštės vidurį. Pašildome pievagrybių padažą ir pašlakstome šalia lietinių. Puošiame žaluma.

Skanaus!

Dėkojame Aurelijai už receptą!

Skaitykite taip pat:

Išmėginkite: Gitanos blynai – burbuliukai

Užgavėnėms – ukrainietiški blynai, kokių dar neragavote

Skaniausi Užgavėnių blynų pagardai – ir smaližiams, ir „rimto“ maisto mėgėjams

Smaližių džiaugsmui: Marytės saldžių blynų bokštelis

Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu

Purūs varškės vafliai su jogurtiniu padažu

Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa

Marytės lietiniai su varške „rožytės“

Blynų tortas: pavyks net pradedantiems kepėjams

Blynai ir blyneliai: įvairios jų rūšys ir kepimo gudrybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“