„Aurimėlio virtuvės“ receptas: keptas kamambero sūris šoninės apvalkale

Keptas pelėsinis kamambero sūris, ko gero, būtų vienas iš nekasdienių užkandžių čempionato lyderių. O jei esate jį kepę jau nesyk, galbūt pats metas receptą dar kiek patobulinti? Pavyzdžiui, sūrį suvystyti šoninės juostelėmis? Būtent tokį receptą siūlo tinklaraštininkas Aurimas, profilių „Aurimėlio virtuvė“ feisbuke ir instagrame šeimininkas.
Keptas kamambero sūris šoninės apvalkale
Keptas kamambero sūris šoninės apvalkale / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kamambero sūris (100 g);
  • 100 g rūkytos šoninės juostelėmis;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • pipirų;
  • čiobrelių.

Gaminimas:

1. Sūrį pabarstome pipirais ir čiobreliu, įtriname smulkintu česnaku. Apvyniojame rūkytos šoninės juostelėmis. Dedame į kepimo indą ir kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tada pabarstome ruduoju cukrumi ir dar pakepame 5 min.

2. Patiekiame su skrudinta duonele, figų ar kitu džemu, šviežiomis uogomis ar vaisiais.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis