Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu

Džiaugiamės, kad mūsų konkurse dalyvauja ir profesionalai! Štai virėja dirbanti Aurelija dalinasi savo bulvinių blynų receptu – išmėginkime.
Uršulės bulviniai sklindžiai su vištienos ir grietinėlės padažu
Uršulės bulviniai sklindžiai su vištienos ir grietinėlės padažu / Asmeninio arch. nuotr.

Bulvinių sklindžių tešlai reikės:

  • 250 g kvietinių miltų,
  • 250 g virtų bulvių,
  • 200 g pieno,
  • 7 g sausų mielių,
  • 2 kiaušinių,
  • 7 g cukraus,
  • druskos pagal skonį,
  • 150 g aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Miltus persijojame į dubenį, beriame sausas mieles, druską, cukrų, pilame šiltą pieną, dedame kiaušinius ir užmaišome tešlą. Virtas bulves sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į paruoštą tešlą, paliekame šiltai pakilti 30-45 min.

Vištienos ir grietinėlės padažui reikės:

  • 200 g vištienos filė,
  • 100 g konservuotų agurkų,
  • 100 g pievagrybių,
  • 80 g svogūnų,
  • 100 g Aliejaus kepimui,
  • 10 g Dijono garstyčių,
  • 200 g grietinėlės,
  • 150 g vandens,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Vištienos filė supjaustome kubeliais, apkepiname keptuvėje, išimame iš keptuvės, padedame į šalį. Į tą pačią keptuvę dedame smulkintus svogūnus, apkepiname, dedame smulkintus konservuotus agurkus. Atidedame į šalį. Pakepiname smulkintus pievagrybius, tada prie jų dedamą apkepiną vištieną ir sumaišome su svogūnų ir agurkų mišiniu. Pilame grietinėlę, dedame garstyčias. Jei matome, kad padažas per tirštas, įpilame šlakelį vandens. Sudedame druską, pipirus, patroškiname 10-15 min.

Į įkaitintą keptuvę dedame po šaukštą tešlos ir kepame sklindžius iš abiejų pusių. Dėliojame į lėkštę, pilame vištienos ir grietinėlės padažą, pabarstome žaluma.

Skanaus!

Dėkojame Aurelijai už receptą!

Skaitykite taip pat:

Išmėginkite: Gitanos blynai – burbuliukai

Užgavėnėms – ukrainietiški blynai, kokių dar neragavote

Skaniausi Užgavėnių blynų pagardai – ir smaližiams, ir „rimto“ maisto mėgėjams

Smaližių džiaugsmui: Marytės saldžių blynų bokštelis

Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu

Purūs varškės vafliai su jogurtiniu padažu

Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa

Marytės lietiniai su varške „rožytės“

Blynų tortas: pavyks net pradedantiems kepėjams

Blynai ir blyneliai: įvairios jų rūšys ir kepimo gudrybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?