Būtina išbandyti, jei dar nekepėt: išorėje traškios, viduje minkštos pitos

Artimųjų bei Vidurio Rytų virtuvė visame pasaulyje išpopuliarėjo jau senokai, patiekalai iš šio regiono mėgstami ir Lietuvoje. Ko gero, sunku ją įsivaizduoti be minkštų mielinių paplotėlių pitų. Nors gali atrodyti, kad iškepti joms reikia didelės meistrystės, iš tiesų – nieko panašaus. Užtenka ir paprastų ingredientų, ir elementarios orkaitės, o pats procesas netrunka ilgiau nei valandą.
Pitos
Pitos / Vida Press nuotr.

Beje, labai smagu stebėti pitų kepimo procesą – jis trunka vos kelias minutes, o per tą laiką karštoje orkaitėje iš plokščių paplotėlių pitos virsta puriomis pagalvėlėmis. Žinoma, kartais tešla ar orkaitė iškrečia pokštą ir ne visos pitos gražiai išsipučia – jos puikiai iškepa, bet lieka plokščios. Nenusiminkite, taip pasitaiko visiems. Štai ir detalus receptas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis