Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būtina išbandyti, jei dar nekepėt: išorėje traškios, viduje minkštos pitos

Artimųjų bei Vidurio Rytų virtuvė visame pasaulyje išpopuliarėjo jau senokai, patiekalai iš šio regiono mėgstami ir Lietuvoje. Ko gero, sunku ją įsivaizduoti be minkštų mielinių paplotėlių pitų. Nors gali atrodyti, kad iškepti joms reikia didelės meistrystės, iš tiesų – nieko panašaus. Užtenka ir paprastų ingredientų, ir elementarios orkaitės, o pats procesas netrunka ilgiau nei valandą.
Pitos
Pitos / Vida Press nuotr.

Beje, labai smagu stebėti pitų kepimo procesą – jis trunka vos kelias minutes, o per tą laiką karštoje orkaitėje iš plokščių paplotėlių pitos virsta puriomis pagalvėlėmis. Žinoma, kartais tešla ar orkaitė iškrečia pokštą ir ne visos pitos gražiai išsipučia – jos puikiai iškepa, bet lieka plokščios. Nenusiminkite, taip pasitaiko visiems. Štai ir detalus receptas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas