Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Domanto kalėdiniai linkėjimai iš Sakartvelo šventiniam stalui – kepti baklažanai

Kadangi negalime niekur keliauti, noriu šventėms jums pasiūlyti apsilankyti Gruzijoje. Šie kepti baklažanai yra įkvėpti gruziniško patiekalo pavadinimu „nigvziani badrijani“. „Nigvziani badrijani“, tai– baklažanų suktinukai su kalendros-graikinių riešutų-česnako-khmeli suneli prieskoniais ir granatų sėklomis ant viršaus. Mano versija kiek paprastesnė, tačiau tikrai ne prastesnė.
Domanto kepti baklažanai
Domanto kepti baklažanai / Asmeninio arch. nuotr.

Reikės:

1 vidutinio dydžio baklažano;

saulėgrąžų aliejaus;

česnako skiltelės;

druskos, pipirų pagal skonį;

žiupsnelio khmeli suneli prieskonių;

saujos smulkintų šviežių kalendrų;

žiupsnelio kalendros miltelių;

50 g graikinių riešutų;

žiupsnelio saldžiosios paprikos miltelių;

granato sėklų;

tahini.

Paruošimas:

Baklažaną padalinkite į dvi dalis išilgai. Padarykite negilias įpjovas. Negailėdami apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki vidus taps minkštutėlis.

Asmeninio arch. nuotr./Domanto kepti baklažanai
Asmeninio arch. nuotr./Domanto kepti baklažanai

Baklažanui kepant pasidarykite įdarą. Smulkintuvu sutrinkite graikinius riešutus ir česnaką. Į šią masę įpilkite kelis šaukštus karšto vandens (apie 80 laipsnių) ir maišykite iki ji taps balkšva (taip, tikrų tikriausia magija!).

Atvėsus masei, sudėkite khmeli suneli prieskonius, kalendros ir paprikos miltelius, druską, pipirus ir smulkintas kalendras (pasilikite šiek tiek papuošimui). Viską išmaišykite. Šią masę dėkite ant iškepto baklažano. Apšlakstykite tahini, granatų sėklomis ir šviežiomis kalendromis.

P.S. „Nigvziani badrijani“ suktinukams pagaminti baklažaną reikėtų supjaustyti apie 2 cm išilgomis juostelėmis, jas kepti apšlaksčius aliejumi bei druska iki suminkštės. Leisti atvėsti. Pasigaminti tokį pat įdarą, jį tepti ant juostelių ir jas tiesiog susukti. Čia jokios tahini pastos nereikia. Tiesiog užberkite pjaustytų kalendrų ir granatų sėklų miltelių (arba granatų sėklų) ant viršaus.

Asmeninio arch. nuotr./Domanto kepti baklažanų suktinukai
Asmeninio arch. nuotr./Domanto kepti baklažanų suktinukai

Tegul visų šventės būna gražios ir šiltos, o kelionės kol kas tegul džiugina virtuvėje!

Domantas

Dėkojame Domantui už receptą! Kviečiame konkurse dalyvauti ir Jus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų