Reikės:
1 vidutinio dydžio baklažano;
saulėgrąžų aliejaus;
česnako skiltelės;
druskos, pipirų pagal skonį;
žiupsnelio khmeli suneli prieskonių;
saujos smulkintų šviežių kalendrų;
žiupsnelio kalendros miltelių;
50 g graikinių riešutų;
žiupsnelio saldžiosios paprikos miltelių;
granato sėklų;
tahini.
Paruošimas:
Baklažaną padalinkite į dvi dalis išilgai. Padarykite negilias įpjovas. Negailėdami apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki vidus taps minkštutėlis.
Baklažanui kepant pasidarykite įdarą. Smulkintuvu sutrinkite graikinius riešutus ir česnaką. Į šią masę įpilkite kelis šaukštus karšto vandens (apie 80 laipsnių) ir maišykite iki ji taps balkšva (taip, tikrų tikriausia magija!).
Atvėsus masei, sudėkite khmeli suneli prieskonius, kalendros ir paprikos miltelius, druską, pipirus ir smulkintas kalendras (pasilikite šiek tiek papuošimui). Viską išmaišykite. Šią masę dėkite ant iškepto baklažano. Apšlakstykite tahini, granatų sėklomis ir šviežiomis kalendromis.
P.S. „Nigvziani badrijani“ suktinukams pagaminti baklažaną reikėtų supjaustyti apie 2 cm išilgomis juostelėmis, jas kepti apšlaksčius aliejumi bei druska iki suminkštės. Leisti atvėsti. Pasigaminti tokį pat įdarą, jį tepti ant juostelių ir jas tiesiog susukti. Čia jokios tahini pastos nereikia. Tiesiog užberkite pjaustytų kalendrų ir granatų sėklų miltelių (arba granatų sėklų) ant viršaus.
Tegul visų šventės būna gražios ir šiltos, o kelionės kol kas tegul džiugina virtuvėje!
Domantas
Dėkojame Domantui už receptą! Kviečiame konkurse dalyvauti ir Jus!