„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Grilyje keptas Aleksandro rytietiškas mėsainis: valgytojų neatsiginsite

Aleksandras Kovganko, o kitaip – Sania Banginis mūsų grilio konkurso pabaigai siunčia šiek tiek Rytų skonių ir kvapų. Jis siūlo pasigaminti fantastiškai gardų bulgogi mėsainį.
Aleksandro rytietiškas mėsainis
Aleksandro rytietiškas mėsainis / Aleksandro Kovganko nuotr.

Tad Bulgogi mėsainiui pagal #banginisvirtuveje reikės:

  • Sviestinių bandelių (brioche),
  • Geros brandintos jautienos antrekoto arba išpjovos, apie 200g porcijai,
  • Bulgogi padažo – galima pirkti, galima gamintis patiems,
  • Kewpie majonezo,
  • Svogūno, morkų, porų ir čederio,
  • Kimči,
  • Marinuoto geltono ridiko (Daikon).

Gaminimas:

Receptas gan paprastas – plonai supjaustome mėsą, užpilam bulgogi padažu, paliekam per naktį šaldytuve. Šiaudeliais pjaustome porus ir morkas, svogūnus irgi, apkepinam daržovės – čia galim rinktis, ar apkepinam iki minkštumo, ar paliekam traškias. Aš palikau traškesio, nes kai kalbama apie maisto skonį, tekstūra yra labai svarbus niuansas, kuris daug ką keičia. Kepdamas dar šiek tiek pasūdžiau.

Aleksandro Kovganko nuotr./Aleksandro rytietiškas mėsainis
Aleksandro Kovganko nuotr./Aleksandro rytietiškas mėsainis

Jautieną šiek tiek apskrudinam atskirai, dedam ant daržovių, jeigu buvo likę padažo – pilam ant viršaus, dar šiek tiek skrudinam, dedam po porą sluoksnių čederio (tikrai negailėkit sūrio, bus puikus rezultatas + suklijuoja mėsą ir daržoves) bei laukiam kol išsilydys.

Aleksandro Kovganko nuotr./Aleksandro rytietiškas mėsainis
Aleksandro Kovganko nuotr./Aleksandro rytietiškas mėsainis

Daržoves ir mėsą patogiau apkepti didelėje keptuvėje, nebūtina iškart daryti viską porcijinėse. Lygiai taip pat daržovių ir mėsos paplotėlius galite formuoti toje pačioje didelėje keptuvėje, man tiesiog pasirodė patogiau tai daryti porcijinėse.

Aleksandro Kovganko nuotr./Aleksandro rytietiškas mėsainis
Aleksandro Kovganko nuotr./Aleksandro rytietiškas mėsainis

Tada perpjaunam bandelę, dedam ridiką, dedam visą tą daržovių, jautienos ir sūrio derinį, kimči ir ant viršaus užpilam Kewpie majonezo.

Aleksandro Kovganko nuotr./Aleksandro rytietiškas mėsainis
Aleksandro Kovganko nuotr./Aleksandro rytietiškas mėsainis

Skanaus!

#banginisvirtuveje

Dėkojame Aleksandrui už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs