„Užtepėlė, kurios idėją aptikau visai netikėtai, tiks ir kaip užkandis Velykų stalui, ir bet kurią kitą dieną puikiai pasitarnaus maistingų pusryčių amplua“, – teigė I.Greičiūnaitė.
Ypatinga pavasarinė tinklaraštininkės užtepėlė gaminama iš varškės, sviestinių pupelių ir keptų česnakų.
„Galima šaukštais kabinti su daržovėmis, lazdelėmis arba tepti ant duonos, gardinti keptais pievagrybiais, čiobreliais ir turėti turbinius sumuštinius. Būtent taip savo pavasarinę užtepėlę aš ir valgau. Pabandžiau kartą su saulėje džiovintais pomidorais – fantastika!
Na o varškę, kaip ir visus kitus pieno produktus, renkuosi „DVARO“, nes kiti tiesiog jau nelabai ir atsiranda mano virtuvėje. Nuoširdžiausios rekomendacijos iš mano pusės jums – būtent ją naudoti šiame recepte“, – pabrėžė tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė.
Varškės, sviestinių pupelių ir keptų česnakų užtepėlė
Ingredientai:
- 250 g „DVARO“ varškės (9 % riebumo)
- 1 skardinė sviestinių pupelių
- 2 česnako galvos
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. obuolių acto
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis pipirų
Gaminimas:
- Nupjauname česnako viršūnėlę (tik tiek, kad česnakas „neišsiskėstų“)
- Česnaką apšlakstome alyvuogių aliejumi, įvyniojame į foliją ir kepame orkaitėje (200°C temperatūroje) 45 min. Iškepusiam česnakui leidžiame pravėsti.
- Į maisto smulkintuvą dedame varškę, pupeles, aliejų, actą, prieskonius ir išspaudžiame visą česnako viduje susidariusią pastą.
- Smulkiname iki vientisos masės, paragaudami tikriname, ar netrūksta druskos, ir tepame ant duonos. Arba dedame į šaldytuvą ir skanaujame vėliau.
Skanaus!