„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kaip mikliai išgliaudyti granato sėklas ir išsispausti sulčių: 4 vaizdo pamokos

Granatai traukia akį turgavietėse ar parduotuvėse, kaip tik prasidėjo jų sezonas. Tačiau parsinešus nusipirktų vaisių į namus, neretam kyla keblumų – kaip iškrapštyti tas stebuklingas sėklytes, jei jos glūdi po standžia odele, o bandant atverti vaisių, sultys trykšte trykšta ir visas procesas ima priminti košmarą? Štai vaizdo pamokėlės, kurios įkvėps drąsos ir suteiks žinių!
Granatas
Granatas / Vida Press nuotr.

Naudojant pirmąjį vaisiaus atvėrimo būdą jums reikės 3 pagalbinių daiktų: lėkštės, peilio ir šaukšto. Pirmiausia peiliu reikia nupjauti granato viršūnėlę, tuomet šonuose ties akivaizdžiais iškilimais padaryti gana gilius pjūvius, o tada atsargiai vaisių atverti, išskleidžiant lyg kokį žiedlapį. Galiausiai apverskite granatą ir švelniai stuksendami šaukštu išberkite sėklas į paruoštą lėkštę. Pažiūrėkite:

VIDEO: The BEST Way To Open & Eat A Pomegranate

Antrasis būdas dar paprastesnis. Jums tereikia perpjauti granatą horizontaliai pusiau, tada švelniai „patampant“ šonus atpalaiduoti sėklas nuo mebranos ir, galiausiai, apvertus kiekvieną iš perpjautųjų dalių ir švelniai stuksenant žievę, išberti sėklas į pasiruoštą dubenėlį. Pažiūrėkite:

VIDEO: Fastest Way To De-seed A Pomegranate

Susiruošus doroti granatą trečiuoju būdu, be peilio jums dar prireiks nemažo dubens šalto vandens. Pirmiausia vaisių reikia perpjauti pusiau horizontaliai, tuomet kiekvieną pusę – šonuose 6-iose vietose ties iškilimais, o tada kiekviena tokia granato pusė atveriama panardinus į vandenį ir sėklos išberiamos tiesiai į jį.

Privalumas – neapsitaškote, sėklos grimzta į dugną, o membranos gabaliukai kyla į vandens paviršių, tad jūs juos nupilate su visu vandeniu. Pasimokykite:

VIDEO: The BEST Way To Open & Eat A Pomegranate

Ketvirtajame filmuke demonstruojama, kaip namų sąlygomis pasiruošti šviežių granatų sulčių. O tam tereikia vienu iš pasirinktų būdų atskirti vaisiaus sėklas, tada sutrinti jas elektriniu trintuvu iki tyrės ir, galiausiai, perkošti gautąją tyrę per itin tankų sietą, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Pasižiūrėkite, kaip tai daroma:

VIDEO: How To Make Pomegranate Juice

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“