Linkėjimai iš Sakartvelo: troškinukas su granatų sultimis ir sviestinės bandelės „Kada“

„Pirmą kartą gaminau kažką gruziniško. Maniau, kažkas gausis, kad būtų galima ir pavalgyti. Bet atvirai, likau labai nustebintas receptūra bei prieskonių suderinamumu“, – rašo Edvinas ir dalinasi savo receptu.
Sakartveliškas troškinys
Sakartveliškas troškinys / Edvino Banionio nuotr.

Patiekalą Edvinas gardino gvazdikėliais ir šlakeliu viskio, kuris paryškino prigimtinį mėsos skonį. Taigi sutikite – sakartveliškas mėsos troškinukas granatų sultyse.

Ir kaip gi neparagavus gruziniškų desertų – tai sviestinės bandelės su smulkintais riešutais, vadinamų „Kada“.

Patiekalui Edvinas naudojo kiaulienos sprandinę bei vištieną.

Štai ir receptas.

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!

Edvino Banionio nuotr./Sakartveliškas troškinys
Edvino Banionio nuotr./Sakartveliškas troškinys

Produktai:

• 400 gramų kiaulienos;

• 200 gramų vištienos;

• 2 dideli prinokę granatai;

• 50 gramų konjako (aš naudojau viskį);

• penki gvazdikėlių pumpurai;

• pipirų, druskos pagal skonį;

• saulėgrąžų aliejaus.

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustome į trijų centimetrų gana stambius gabalus.

2. Kiekvieną gabalą paplakame kočėlu ar mėsos plaktuku.

3. Dedam mėsą į puodą marinavimui, pabarstome druska ir pipirais.

4. Perpjauname granatus į dvi dalis ir išspaudžiame sultis į indelį, supilame viskį ir viską gerai sumaišome. Padažą pilame į mėsą, gerai įtriname į kiekvieną gabalą.

5. Metame gvazdikėlius ir dar kartą permaišome. Marinuojam 50-60 minučių.

6. Tuomet įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus ir sudedame mėsą. Apkepame iš visų pusių vis pamaišydami.

7. Į apkepusią mėsą supilame visą likusį sultinį…( atsargiai, truputį pasitaškys:)

Troškiname apie 40-50 min.

8. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis bei šviežiai keptais lavašais.

„Kada“ – gruziniškos bandelės

Edvino Banionio nuotr./Sakartveliškos bandelės „KADA“
Edvino Banionio nuotr./Sakartveliškos bandelės „KADA“

Reikės:

2 puodelių miltų;

1/2 puodelio grietinės;

100 g tirpinto sviesto;

1 a.š. sausų mielių;

3 v.š. neutralaus skonio aliejaus.

Įdarui:

– 1 puodelio miltų;

– 1 a.š. vanilės ekstrakto;

– 1 kiaušinio trynio;

– 1 puodelio cukraus;

– 200 g tirpinto sviesto;

– 1 puodelio graikinių (ar kitokių) smulkintų riešutų.

Gaminimas:

1. Sumaišykite miltus su mielėmis. Į miltus sudėkite ištirpintą sviestą, grietinę, aliejų ir užmaišykite tešlą.

2. Suformuokite rutulį iš tešlos, suvyniokit i maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 2-3 val.

3. Pasiruoškite įdarą prieš pat kepimą. Sumaišykit miltus su tirpintu sviestu, cukrumi, įpilkite šlakelį vanilės, sukrėskit smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Įdaras turėtų tapti vientisa mase.

4. Kočiokit tešlą stačiakampe forma apie 2-3 mm storio.

5. Paskleiskite įdarą per visą tešlą, susukit į ritinį. Pjaustykite peiliu į lygias dalis.

6. Aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu ir 30 minučių apie 250 ° C temperatūroje kepkite.

Skanaus!

Dėkojame Edvinui už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis