Pirmiausia pasiruošiame varškės įdarą, išsikepame lietinius.
Varškės įdaras:
- 150 g 9 proc. riebumo varškės,
- 1 kiaušinio trynio,
- 15 g cukraus,
- 1 g vanilinis cukraus,
- 1 g druskos.
Gaminimas:
Varškę sumaišome su kiaušinio tryniu, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir druska ir labai gerai ištriname trintuvu.
Lietinius ištepame varškės įdaru, susukame į volelį, tada išilgai bet ne iki galo jį perpjauname. Supiname kaip kasą ir susukame lyg formuodami gėlytę. Patepame sviestu ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Patiekiame su grietine ar mėgstama uogiene.
Skanaus!
Dėkojame Marytei už receptą!
Skaitykite taip pat:
Išmėginkite: Gitanos blynai – burbuliukai
Užgavėnėms – ukrainietiški blynai, kokių dar neragavote
Skaniausi Užgavėnių blynų pagardai – ir smaližiams, ir „rimto“ maisto mėgėjams
Smaližių džiaugsmui: Marytės saldžių blynų bokštelis
Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu
Purūs varškės vafliai su jogurtiniu padažu
Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa
Marytės lietiniai su varške „rožytės“
Blynų tortas: pavyks net pradedantiems kepėjams
Blynai ir blyneliai: įvairios jų rūšys ir kepimo gudrybės