„Miško žvėrių“ receptas: švelniai melancholiškos „smėlio juostos“ su marmeladu

Kartais pavargstam nuo visų tų prancūziškų saldumynų, prašmatnių daugiasluoksnių tortų ir kitų desertų, stebinančių savo skoniu ir tekstūrų deriniais. Kartais norisi tik pasiduoti švelniai melancholijai ir iš receptų sąsiuvinio išsitraukti tokį daugel sykių išmėgintą, nerūpestingas pradines klases primenantį receptą.
Sausainiai „smėlio juostos“
Sausainiai „smėlio juostos“ / Miskozverys.lt nuotr.

Šios juostos man – tikrų tikriausias senųjų bandelinių atributas, kurį tiesiog gera triaukšti gurkšnojant arbatą. Ir žinote ką? Jei mano šeima turėtų rinktis tarp krepšelio šių juostelių ir dėžutės įnoringųjų macaronsų, esu tikra, kad jau netrukus iš šaldytuvo traukčiau stiklainiuką marmelado ir pakelį sviesto, o ne dubenėlį kiaušinių baltymų.

Smėlio juostos

Ingredientai (1 kg kepinių):

  • 430 g miltų;
  • 155 g cukraus;
  • ½ arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 245 g sviesto;
  • 40 g kiaušinių;
  • 40 g vandens;
  • 20 g kiaušinio juostelėms aptepti;
  • 185 g marmelado (geriausiai tinka obuolienė);
  • 30 g riešutų (geriausiai tinka žemės).

Gaminimas:

1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišykite. Viduryje padarykite duobutę ir į ją sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Trinkite jį tarp pirštų, kol gausite drėgną smėlį primenančius trupinius.

2. Įmaišykite kiaušinį (40 g) ir vandenį, ir greitai suminkykite – tik kol tešla sulips į vientisą rutulį.

3. Ant miltais pabarstyto stalo ar kepimo kilimėlio iškočiokite tešlą 3–5 mm storio lakštais bei supjaustykite maždaug 4 cm pločio juostomis. Ant pusės juostų konditeriniu maišeliu išspauskite marmelado, uždenkite likusiomis juostomis.

4. Juosteles aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu (20 g) ir apibarstykite kapotais riešutais.

5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus, o tai užtruks 10–15 min.

Miskozverys.lt nuotr./Sausainiai „smėlio juostos“
Miskozverys.lt nuotr./Sausainiai „smėlio juostos“

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis