Nidos receptas Valentino dienai: jūrų šukutės geltonųjų paprikų padaže

Jūrų šukutės žmonijai buvo žinomos jau nuo 400 metų prieš Kristų. Elegantiškas šukutės kiautas prireikus atstodavo dubenėlį vandeniui gerti. Tačiau užvis labiausiai šukutės geidžiamos įsimylėjėlių, mat teigiama, kad tai vienas stipriausių afrodiziakų. Tad nė nedvejodami imkitės šio patiekalo, jei norite pradžiuginti savo mylimąjį ar mylimąją.
Nidos Degutienės ruoštos jūrų šukutės
Nidos Degutienės ruoštos jūrų šukutės / Nidos Degutienės nuotr.

Gaminti šukutes be galo paprasta, o ir užtruksite vos kelias minutes, tad pravartu viską būti pasiruošus iš anksto.

Prieš gamindami šukutes nuplaukite ir kuo geriau nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Druską ir pipirus barstykite prieš pat dėdami jas į keptuvę, antraip šukutės bus pernelyg sausos. Kepkite šias jūrų gėrybes gerai įkaitintuose riebaluose, vos pusantros minutės kiekvieną pusę.

Nidos Degutienės nuotr./Nidos Degutienės ruoštos jūrų šukutės
Nidos Degutienės nuotr./Jūrų šukutės slepiasi po gražiu kiautu

Jūrų šukutės geltonųjų paprikų padaže

Ingredientai (2 asm.):

  • 6–8 jūrų šukutės;
  • 1 geltonoji paprika;
  • gabalėlis sviesto;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir membranas. Daržovių skutikliu plonai nulupkite odelę. Supjaustykite papriką nedideliais kubeliais.

2. Mažame puode išlydykite 1 šaukštą sviesto, sudėkite paprikas, įpilkite 1,5 šaukšto vandens, uždenkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies, kol paprikos taps labai minkštos (apie 25 min). Jei skystis išgaruos, įpilkite dar šaukštą vandens.

3. Paprikas šiek tiek atvėsinkite ir elektriniu plakikliu suplakite kartu su skysčiu, kuriame jos virė, kol gausite vientisą tyrę. Įberkite druskos, pipirų. Prieš patiekdami padažą pašildykite ir įmaišykite nedidelį gabalėlį sviesto.

4. Jūrų šukutes pagaminsite per 3 minutes, todėl darbo imkitės prieš pat patiekiant jas į stalą. Prieš pat kepant šukutes iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto ir iš abiejų pusių apkepinkite šukutes po 1,5 minutės.

5. Į pašildytas lėkštes (arba šukučių kiautus) įpilkite samtelį paprikų padažo, įdėkite po 3–4 keptas šukutes, ir patiekite iškart, pabarstę grūstais pipirais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų