Pyragui reikės:
- 200 g kvietinių miltų,
- 80 g avižinių miltų,
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
- 2 didesnių kiaušinių,
- 100 ml aliejaus,
- 220 ml pieno,
- 2 šaukštų vanilinio cukraus,
- 1 šaukšto cukraus,
- trupučio druskos,
- 1 kg obuolių,
- 3 valg. š. citrinos sulčių.
Gaminimas:
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklalizdžius. Dalį išilgai, negiliai įpjauti ir atsidėti viršui. Kitus supjaustyti riekelėmis, sumaišyti atsargiai su citrinos sultimis bei šaukštu vanilinio cukraus.
Tešlai dubenyje sumaišyti kvietinius ir avižinius miltus, kepimo miltelius.
Kitame inde išplakite kiaušinius su druska, šaukštu vanilinio cukraus ir šaukštu paprasto cukraus. Kaip jau pradės balti, sumaišyti su pienu ir aliejumi. Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Į skystą masę, maišant, įsijoti miltų mišinį.
Į sviestu išteptą kepimo formą pilti tešlos, dėti sluoksnį pjaustytų obuolių, vėl pilti tešlos, vėl dėti obuolių ir vėl pilti tešlos. Tuomet ant išlygintos tešlos išdėlioti įpjautas obuolių puseles.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Palikti trumpai pastovėti praviroje orkaitėje.
Galima pabarstyti pyrago viršų cukraus pudra. Galima valgyti iš karto.
Regina
Dėkojame Reginai už receptą! Kviečiame dalintis ir Jus! Nugalėtojų laukia prekybos tinklo NORFA prizas – gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkiniai!