Reikės:
- 4 kiaušinių
- 300 g trintos varškės,
- 3 valg. š. medaus, jei patinka saldžiau dėti daugiau,
- vanilinio cukraus,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 40 g sviesto,
- avižinių miltų tiek, kol tešla pasidarys tiršta - maždaug 5 šaukštų.
Gaminimo eiga:
varškę suplakti kartu su kiaušiniais, kol gausis vientisa be gabaliukų masė, dėti medų, vanilę, viską gerai maišyti, supilti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai maišyti. Kai viską gerai išmaišome, dedame ištirpintą sviestą, dar kartą viską gerai išmaišome.
Kepame įkaitintoje keptuvėje (vaflinėje), kol apskrus.
Blyneliai labai trapus ir purūs. Valgome su natūraliu jogurtu, sumaišytu su mėgstamomis uogomis.
Skanaus!
Dėkojame Linai už receptą!
Skaitykite taip pat:
Išmėginkite: Gitanos blynai – burbuliukai
Užgavėnėms – ukrainietiški blynai, kokių dar neragavote
Skaniausi Užgavėnių blynų pagardai – ir smaližiams, ir „rimto“ maisto mėgėjams
Smaližių džiaugsmui: Marytės saldžių blynų bokštelis
Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu
Purūs varškės vafliai su jogurtiniu padažu
Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa
Marytės lietiniai su varške „rožytės“