„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sandros obuolių pyragas su šerkšno glaistu: lietuviškos žiemos įkvėpta proga šeimai nuo ekranų susiburti

Kas už lango – tas ir lėkštėje: taip galima apibūdinti po trečiadienio pietų Sandros šeimai pateiktą obuolių pyragą su šerkšną primenančiu baltyminiu glaistu.
Tikros lietuviškos žiemos įvėptas Sandros obuolių pyragas
Tikros lietuviškos žiemos įvėptas Sandros obuolių pyragas / Skaitytojos Sandros nuotr.

„Manau, kad be pyragų neapsieina nei viena šeima. O jeigu jau norisi pasipyraginti, tai tiesiog imi ir kepi. Įprastai kepu iš to, ką turiu namuose. Jeigu pravėrusi virtuvės spintelės dureles matau aguonas – bus pyragas su aguonomis. Jeigu joje – šokoladas, tai bus šokoladinis pyragas.

O šįryt pastebėjau, kad vaisinėje savo laiko laukia keli obuoliai. Ar tai – ne ženklas, kad metas obuolių pyragui?“ – svarsto 15min skaitytoja Sandra.

Kadangi Sandros vaisinė – ant palangės, berinkdama obuolius moteris dirstelėjo į vis dar žiemiškai nusiteikusį sodą su nuo sniego apsunkusiomis vaismedžių šakomis.

Rezultatas – toks tarsi iš pusnies. Net žiūrėti skanu!

Pagalvojo, kad šįkart šeimynai idealiai tiks žiemiškas obuolių pyragas.

„Kiaušinio baltymas – puikus šerkšno glaistas pyragui. Rezultatas –toks tarsi iš pusnies. Net žiūrėti skanu! O svarbiausia, kad kepinys labai tiko ir patiko tiek mano vyrui, tiek sūnums, tiek man pačiai. Viena retesnių progų dienoje visiems atsitraukti nuo kompiuterių ir telefonų ekranų buvo tam, kad pabūtume šeimyniškai.

Beje, pyrago dar ir kaimynams liko. Aišku, pristatymas mano gyvenamoje Lakštingalų gatvėje vyksta tik bekontakčiu būdu. Skambino kaimynai vėliau. Dėkojo“, – pasakoja Sandra.

Tikros lietuviškos žiemos įvėptas Sandros obuolių pyragas

Skaitytojos Sandros nuotr./Obuolių pyragas
Skaitytojos Sandros nuotr./Obuolių pyragas

Ingredientai:

  • 5 dideli obuoliai
  • 4 kiaušiniai
  • 250 g sviesto
  • 200 ml grietinės
  • miltai
  • 6 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai cukraus su cinamono milteliais
Skaitytojos Sandros nuotr./Obuolių pyragas
Skaitytojos Sandros nuotr./Obuolių pyragas

Gaminimas:

  • Puode tirpiname sviestą. Palaukiame, kol šiek tiek atvės.
  • Įdedame grietinę ir išmaišome. Tada išmaišome su kiaušinių tryniais.
  • Po truputį beriame miltus tol ir tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų.
  • Tešlą iškočiojame ir išmaigome ant kepimo skardos.
  • Obuolius nulupame, išpjauname sėklas, supjaustome skiltelėmis. Užbarstome cukrumi su cinamonu.
  • Pašauname į iki 200°C temperatūros įkaitiną orkaitę, kol pyrago krašteliai paskrunda. Kepama apie 40 min.
  • Kiaušinių baltymus gerai išplakame su cukrumi ir paskleidžiame ant ką tik iškepto pyrago.
  • Palaikome orkaitėje daugmaž tris minutes, kol pakyla (paruduoti neturi).
  • Išimame ir palaikome, kol gerai atvės.

SKANAUS!

15min skaitytojos Sandros žiemiškasis kepinys dalyvauja prekybos tinklo „NORFA“ pyragų receptų konkurse. Konkurso laimėtojams jau ruošiami trys „Piemenėlio“ produktų rinkiniai.

Savo išbandytų pyragų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki sausio 31 d. Nesnauskite! Kepkite, fotografuokite, aprašykite ir dalinkitės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs