Mažučiui tortukui, kurio skersmuo apie 15 cm, reikės:
20 g migdolų,
50 g kokoso drožlių,
5 - 7 datulių.
Įdarui:
2 avokadų,
apie 80 ml agavės sirupo (jei neturite, tiesiog pagal skonį keiskite į kokoso aliejuje ištirpintą rudąjį cukrų),
2 valg. š. nesaldintos kakavos mitelių,
50 g juodojo šokolado,
4 valg. š. kokosų aliejaus,
30 ml riebaus kokosų pieno (galite keisti riebia grietinėle),
po žiupsnelį cinamono ir druskos.
Papuošimui viršuje, kuris taip pat prisideda prie tekstūros ir skonio sukūrimo:
50 g pistacijų,
5 valg. š. cukraus,
šaltyje džiovintų aviečių.
Paruošimas:
Datules išmirkykite šiltame vandenyje, kad jos suminkštėtų, kokoso drožles ir migdolus paskrudinkite. Viską susmulkinkite smulkintuvu ir šaukštu paskirstykite ant pagrindo paspausdami. Tuomet kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 5 minutes, iki įgaus auksinį atspalvį.
Gaminame įdarą:
Nuluptus avokadus, agavės sirupą, kakavos miltelius, ištirpdytą juodąjį šokoladą su kokosų aliejumi ir kokosų pieną suplakite plakikliu. Įberkite žiupsnelį cinamono ir druskos. Paragaukite, galbūt skonis per intensyvus? Tuomet įpilkite dar šiek tiek kokosų pieno. Jei trūksta prieskonių ar saldumo, pridėkite jų pagal savo skonį. Kadangi sudėtyje nėra produktų, kuriuos BŪTINA termiškai apdoroti, saldumą kiekvienas gali kontroliuoti tiesiog paragavęs tiek pagrindo, tiek įdaro masę.
Šį torčiuką geriausia gaminti iš vakaro ir šaldytuve palaikyti per naktį. Tuomet likus valandai iki valgymo, pasiruošti papuošimą.
Karamelizuoti pistacijas su cukrumi keptuvėje ir palikti atvėsti. Tuomet tiesiog laužyti tokį griliažą ir dėti ant torto viršaus kartu su liofilizuotomis avietėmis.
Tai - puikus desertas, kurį kiekvienas gali pasigaminti radę vos valandėlę. Šiuo metu, kai negalime niekur išeiti, pasidarykime šventę namuose ir išbandykime ką nors naujo!
Dėkojame Gintarei už receptą! Kviečiame konkurse dalyvauti ir Jus!